Články
Jak správně připravit kynuté těsto
Pokud při přípravě kynutého těsta dodržíte několik zásad i vaše koláče budou dokonalý. ... Pokračovat »
Česká kuchyně
Tradiční česká kuchyně je na rozdíl od kuchyní středomořských těžší a hůře stravitelná. ... Pokračovat »
Čínská kuchyně
Čínská kuchyně je jednou z nejpestřejších světových kuchyní. Patří mezi velmi známé a proslulé kuchyně. ... Pokračovat »
Lahodná bešamelová omáčka
Připravit lahodnou bešamelovou omáčku není snadné. Zde je několik rad na to, aby i vaše omáčka byla lahodná a krémová. ... Pokračovat »
Italská kuchyně
Italská kuchyně patří mezi tři nejoblíbenější kuchyně na světě. Italští kuchaři si zakládají na používání čerstvé zeleniny, ovoce a masa. ... Pokračovat »
Křupavé kuře
Také se vám občas nepodaří na kuřeti vytvořit křupavou kůrku nebo je vaše kuře příliš vysušené? Zde je několik rad na to, aby i vaše kuře bylo šťavnaté a mělo dokonalou kůrku. ... Pokračovat »
Vše o cibuli
Historie cibule sahá daleko do starověku. Patřila na jídelníček starých Sumerů, Egypťanů, Řeků a Římanů. U nás se pěstuje několik druhů cibule. ... Pokračovat »
Guláš jako od maminky
Chcete si doma připravit výborný guláš a stále se vám to nedaří? Poradíme vám pár rad na to, aby i váš guláš byl dokonalý. ... Pokračovat »
Domácí těstoviny
V dnešní době se na našem trhu stále rozšiřuje nabídka hotových těstovin, není však nad domácí nudle. Příprava domácích těstovin není náročná. ... Pokračovat »
Šťavnatá pečeně
Chcete si doma také připravit šťavnatější, chuťově bohatší a výraznější pečené maso? Zde je několik rad, aby vaše pečené maso bylo dokonalé. ... Pokračovat »
Pečeme, plníme a zdobíme dort
Krásně ozdobený dort pro oslavence můžete samozřejmě koupit, ale když ho uděláte doma, bude vyjádřením vaší pozornosti a lásky. ... Pokračovat »
Lahodné palačinky
Těsto na palčinky má být dostatečně řídké, aby se rozlilo po celé ploše pánve a palačinky byly tenké. ... Pokračovat »
Dokonalý biftek
Připravit si z kvalitní svíčkové krátkým opečením dokonalý biftek je sice na první pohled jednoduché, chce to ale dodržet několik zásadních pravidel, jistý cit a zkušenosti. ... Pokračovat »
Dělení a úprava zvěřiny
Maso čtvernožců a ptáků divoce žijících v přírodě se považuje za vybranou lahůdku, ovšem je-li správně připravené. ... Pokračovat »
Jak si připravit skvělou kávu a čaj
K přípravě dobré kávy je nutno volit kvalitní druh kávy, která má být umletá co nejjemněji. Nápoj získává nejvýraznější aroma, když kávu umeleme těsně před vařením. ... Pokračovat »
Švédský stůl
Dnes velmi rozšířenému způsobu podávání pokrmů studené, ale i teplé kuchyně, při kterém se hosté obslouží sami, se říká švédský stůl. ... Pokračovat »
Jak připravit výborný masový vývar
Na přípravu vývaru používáme raději méně tučné hovězí maso. Čím je maso vyzrálejší, tím bude vývar silnější. ... Pokračovat »
Minikurs zdobení
Ze zeleniny a ovoce můžeme pro slavnostnější příležitost jednoduše udělat atraktivnější ozdoby, chce to jen trochu času a zručnosti. ... Pokračovat »
Jak připravit skvělý salát
Pokud je to možné, na salát využíváme sezonní zeleninu, která je kvalitnější a chuťově výraznější než zelenina pěstovaná ve skleníku. ... Pokračovat »
Ořechy a jádra
Bez ořechů a jader bychom si pečení mohli sotva představit. Ať už je použijeme v jakékoliv formě, každé pečivo bohatí a zlepší jeho chuť i kvalitu. ... Pokračovat »