Články
Šmakoun - Vegetariánská novinka Shmaky dobývá české kuchyně
Co je to vlastně Šmakoun? Především chutná, dobrá ... a přitom zdravá alternativa masa ze které se ovšem dají připravit třeba "bramboráčky" nebo dokonce i bábovka. ... Pokračovat »
Mleté maso
Na pokrmy z mletého masa jako je sekaná, karbanátky a další, je lepší použít 1/3 hovězího masa a 2/3 vepřového masa. ... Pokračovat »
Tuky v kuchyni
Tuky řadíme mezi největší zdroj energetické hodnoty, bohaté na rozpustné vitamíny A, D, E a K. ... Pokračovat »
Silvestrovské chuťovky
Silvestr je za dveřmi a většina kuchařek přemýšlí, jaké chuťovky na silvestrovskou oslavu připraví pro své hosty. ... Pokračovat »
Tipy na obložené chlebíčky a jednohubky
Chlebíček s křenovou pomazánkou Na plátek veky namažeme křenové máslo a položíme plátek šunky. Přizdobíme plátkem natvrdo uvařeným vejcem,osminkou rajčete, proužkem žluté papr ... Pokračovat »
Vánoce a jejich tradice
Vánoce patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům a jsou spojeny s mnoha tradicemi a zvyky. ... Pokračovat »
Jak správně upéct vánoční cukroví
S připraveným těstem se nám bude lépe pracovat, pokud ho necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočívat. ... Pokračovat »
Advent
Doba přípravy na Vánoce se nazývá advent .Pochází z latinského slova adventus a znamená "příchod". Adventní období trvá asi čtyři týdny. ... Pokračovat »
Dokonalý domácí krém
Pokud připravujeme domácí krém, suroviny by měly mít pokojovou teplotu. ... Pokračovat »
Kdy začít péct vánoční cukroví a jak správně ho uskladnit?
V dnešní době lze v obchodech zakoupit hotové, velmi chutné a kvalitní vánoční cukroví, ale ochuzujeme se tím o voňavé předvánoční kouzlo. ... Pokračovat »
Smažení ryb
Smažená ryba bude chutnější, pokud ji před obalením namočíme na 10 minut do studeného mléka. ... Pokračovat »
Parmazán
Parmazán patří mezi nejpopulárnější sýry používané v kuchyni. Skutečný název parmazánu je Parmigiano Reggiano a vznikl v Itálii. ... Pokračovat »
Španělská kuchyně
Španělská kuchyně je velmi rozmanitá, barevná a ostrá. ... Pokračovat »
Porcování a vykošťování kuřete
Většina tuku je u kuřat umístěna přímo pod kůží nebo v ní. Pokud kuře kůže zbavíme, bude podstatně libovější. ... Pokračovat »
Halloween
Halloween jako předvečer svátku všech svatých slavíme 31. řijna. ... Pokračovat »
Jak správně připravit bramborový salát?
Na bramborový salát jsou nejvhodnější lojovité brambory. ... Pokračovat »
Med
Med patří mezi nejstarší sladidla a dříve byl jediným dostupným zdrojem cukru. ... Pokračovat »
Historie zmrzliny
Historie zmrzliny má kořeny již dávno v minulosti. První zmrzlina měla podobu ochuceného sněhu nebo ledu. ... Pokračovat »
Piškotová roláda
Svinout piškotovou roládu tak, aby nám nepopraskala, je občas nelehký úkol, proto vám poradíme jak na to. ... Pokračovat »
Formy na pečení
Formy na pečení jsou vyráběny z různých materiálů a v různých velikostech. ... Pokračovat »