Články
Jak správně udělat domácí majonézu
Žloutky na přípravu majonézy musí být pečlivě odděleny od bílků, nesmí na nich zůstat ani trochu bílku. ... Pokračovat »
Koření a příchutě
Koření a příchutě dodávají pečivu a koláčům určitý "švih". Vánoční pečivo bez koření si neumíme vůbec představit. ... Pokračovat »
Mléko a mléčné výrobky
Mléko je důležitou součástí lidské stravy. Obsahuje cenné bílkoviny, tuky, mléčný cukr, minerální látky a vitamíny. ... Pokračovat »
Vejce
Vejce patří mezi důležitou součást lidské stravy. Jsou velmi bohatá na bílkoviny, tuky, lecitin, minerální látky, cholesterol a vitamíny. ... Pokračovat »
Marcipán, nugát a čokoláda
Marcipán, nugát a čokoláda jsou nutné, aby se náplním a těstům dal poslední lesk, aby se obarvila, aromatizovala nebo dekorovala. Výroba pralinek by byla bez marcipánu a čokolády ... Pokračovat »
Dělená strava
Dělená strava je jedním ze způsobů stravování, který vede ke snížení tělesné hmotnosti. Má zastánce po celém světě a je populární především proto, že umožňuje jíst téměř všechno. ... Pokračovat »
Chuťovky k pivu
My Češi považujeme pivo za svůj národní poklad. Ročně jej vypijeme cca 160 litrů na hlavu, a to včetně kojenců, abstinentů, babiček a lidí v komatu, což je nejvíc na světě. ... Pokračovat »
Jaké jsou druhy sýrů - celá pravda o sýrech
Sýr je velmi oblíbeným dochucovadlem mnoha jídel. Jí se však také jako příloha, samostatně, nebo jako hlavní jídlo. Když jsme pro vás připravovali tento článek, sami jsme byli přek ... Pokračovat »
Vyhodnocení soutěže o nejlépe hodnocený recept
V minulém měsíci jste mohli na serveru Recepty Na Doma.cz soutěžit se svými recepty o víkendový pobyt v lázeňském městě Teplice. Kdo si užije jarní víkend pro dva a jaký recept vla ... Pokračovat »
Základy správné výživy
Správná výživa našeho obyvatelstva ve městech i na venkově ukazuje, že naše strava je po energetické stránce bohatá a většinou až nadměrná. V průměru překračuje doporučenou energet ... Pokračovat »
Jak se slaví Velikonoce v Evropě
Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších křesťanských svátků, ale s oblibou je slaví i lidé, kteří nejsou nábožensky založení. Každá členská země EU má při oslavá ... Pokračovat »
SOUTĚŽ: Vyhrajte jarní víkend v lázeňském městě Teplice
SOUTĚŽ BYLA UKONČENA!!! - Server ReceptyNaDoma.cz a Hotel Thermal umístěný v lázeňské části Teplic pro vás připravili soutěž o "Jarní víkend v lázeňském městě Teplice" pr ... Pokračovat »
Inspirujte se navzájem v nové diskuzi
Recepty Na Doma.cz pro vás spustily na žádost mnoha uživatelek i uživatelů diskuzní forum, kde se můžete navzájem inspirovat například tím, co zrovna dnes uvařit pro svoji rodinu, ... Pokračovat »
Koření a jeho používání
Moderní výživa má ráda změnu v chuti. Docílíme ji u stejných potravin různým okořeněním. Kromě běžných druhů koření zná zvlášť Orient ještě mnoho dalších druhů, u nás dosud jen mál ... Pokračovat »
Cholesterol v kuchyni - rady a tipy jak na něj
V České republice i přes masivní osvětu umírají na kardiovaskulární onemocnění ještě pořád tisíce lidí ročně. Mezi rizikovými faktory vyvolávajícími srdeční onemocnění je na prvním ... Pokračovat »
Jak se vyznat v odrůdách brambor a správně je upravit
Určitě jste mnohokrát narazili v obchodech na různé odrůdy brambor, které jsou navíc značené symboly A, B, nebo C. Poradíme vám jak se v bramborách správně vyznat a hlavně poradíme ... Pokračovat »
Levná strava může být i zdravá, objevte znovu jídla našich babiček
Krize ovládla celý svět, nás nevyjímaje. Sice to neznamená, že bychom se automaticky propadli do chudoby, ale mnozí přišli o práci a musí vyžít z méně peněz, anebo nás krize prostě ... Pokračovat »
Recepty - Rybí polévka pro vánoční stůl
Rybí polévky, jejichž základní surovinou je – jak sám název dává tušit – ryba, lze vařit po celý rok. V našem prostředí bývá nicméně rybí polévka tradičně spojována s V ... Pokračovat »
Polévka je základ každé kuchyně
Polévka tvoří součást každé kuchyně, můžeme ji připravit na mnoho způsobů – čirou, hustou, krémovou, teplou či studenou, slanou nebo sladkou. ... Pokračovat »
Recepty - Jak správně vybrat a upravit zeleninu
Zelenina je brána jako nedílná součást mnoha jídel. Obvykle se podává jako příloha k masům, nebo se s ní prostě j&iac ... Pokračovat »