Dnes je Pátek 26.4.2024 a svátek má Oto | V databázi máme 4 808 receptů


Jak správně připravit kynuté těsto

Pokud při přípravě kynutého těsta dodržíte několik zásad i vaše koláče budou dokonalý.

 

 

Kynuté těsto lze připravit i ze sušeného droždí, přidáme ho však nejméně o polovinu více než čerstvého.

 

Kvásek můžeme připravit i tak, že do mísy prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka, umícháme kašičku a necháme vykynout.

 

Při zadělávání kynutého těsta postupujeme od řidšího k hustému, nikdy ne naopak.  V opačném případě se poruší soudržnost těsta a nedosáhneme potřebné kvality. Tekutiny vléváme do mouky, ne naopak.

 

Kynutí trvá 40-60 minut, u tuhých těst počítáme s kynutím 3 a více hodin.

 

Pokud se stane, že těsto nevykyne, připravíme nový kvásek, vypracujeme ho do nevykynutého těsta a necháme znovu vykynout.

 

Kynuté těsto ihned zpracujeme, jinak by vyschlo, popraskalo a upečený moučník by nebyl tak chutný.

 

Moučníky z kynutého těsta vkládáme do předehřáté trouby ( 180 - 200 stupňů celsia). Kdybychom moučník vložili do málo vyhřáté trouby, kynulo by těsto dál, rozbíhalo by se a ztrácelo tvar. Příliš vysoká teplota  by zase vedla k vytvoření tvrdé kůrky, která by bránila správnému propékání.

Ohodnoťte článek "Jak správně připravit kynuté těsto"

Stav hlasování: 2.7/5 (86 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Jak správně připravit kynuté těsto ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci