Dnes je Sobota 10.5.2025 a svátek má Blažena | V databázi máme 4 808 receptů


Články

  • Základní postupy sterilování

    Jednoduchým sterilováním při teplotě 85 – 100 stupňů C se zničí mikroorganismy a ovoce, zelenina nebo houby si zachovají svou chuť, vůni i barvu. ... Pokračovat »

  • Nakládané ovoce

    Čerstvé ovoce se dá velice dobře nakládat do vysokoprocentního alkoholu. Obě složky z toho mají užitek. ... Pokračovat »

  • Banány

    Na škrob bohaté banány jsou plody 3–8m vysokého, palmě podobného banánovníku. ... Pokračovat »

  • Paprika a chilli papričky

    Paprikové rostliny nás zásobují nejen zeleninou, ale i ostře aromatickým kořením. Patří k čeledi lilkovitých a pocházejí z Jižní Ameriky. ... Pokračovat »

  • Bramborové těsto

    Knedlíky z bramborového těsta patří k tradičním přílohám české kuchyně. Připravují se mnoha způsoby. ... Pokračovat »

  • Jedlé kaštany

    Stejně jako mnoho jiných druhů ořechů pochází také i jedlý kaštan z Malé Asie. Dlouho však roste také v Itálii, Francii, Španělsku, Portugalsku, ale i v některých regionech Německ ... Pokračovat »

  • Paštikové koření

    Koření hraje při přípravě paštiky velmi významnou roli. Dodává jí specifickou a neopakovatelnou chuť. ... Pokračovat »

  • Jahody

    Ve střední Evropě se jahody začaly pěstovat již od 18. století. Mají nekonečnou řadu odrůd a liší se od sebe velikostí, barvou, tvarem, chutí a kvalitou dužiny. ... Pokračovat »

  • Čaj a zdraví

    Není vůbec pochyb o tom, že čaj blahodárně působí na tělo i na psychiku, každý na sobě jistě poznal jeho povzbuzující či uklidňující účinky. ... Pokračovat »

  • Zmrzlina

    Léto bez zmrzliny? Nemyslitelné. Chladivá sladkost si již získala své pevné místo mezi našimi letními i zimními pochoutkami. ... Pokračovat »

  • Něco o houbách

    To, co my oceňujeme na houbách, je pouze zlomek celé rostliny, totiž plodnice skládající se z klobouku a třeně neboli nohy. ... Pokračovat »

  • Olivy

    Asi 90% každoroční sklizně oliv se zpracovává na olej a pouze ve zbývajících 10% přicházejí na trh plody. ... Pokračovat »

  • Polenta

    Polenta je sytý pokrm bohatý na sacharidy, který se například v Itálii podává před hlavním jídlem a rovněž výtečně chutná jako příloha k masům či pikantním omáčkám. ... Pokračovat »

  • Vaření syrové šunky

    Také patříte mezi milovníky šunky a chtěli byste si ji uvařit sami doma? Poradíme vám jak na to. ... Pokračovat »

  • Sushi

    Japonské sushi přišlo v poslední době velmi do módy. V japonské stravě hraje ryba významnou úlohu a pojídá se s oblibou také syrová. ... Pokračovat »

  • Šafrán

    Šafrán odedávna patří za nejdražší koření na světě. Ve středověku se za toto koření a lék platila jakákoliv cena a rovněž dnes stojí jeden kilogram až 13 000 eur. ... Pokračovat »

  • Německá špičková vína

    Německé vinice tvoří z 80 procent réva s bílými hrozny. Nejproslulejší víno je ryzlink, které má čerstvou a lehce nakyslou chuť. ... Pokračovat »

  • Mořská sůl

    Mořská sůl je velmi hodnotná a stále se získává tradičním způsobem. Známá je sicilská mořská sůl a přímo vyhlášená je sůl z Guérande v Bretani. ... Pokračovat »

  • Nákup drůbežího masa

    Drůbež se nejčastěji prodává zmrazená nebo jen chlazená. V některých obchodech dostaneme také balenou drůbež, která je již kuchyňsky upravená. ... Pokračovat »

  • Jak poznáme kvalitní meloun?

    Melouny jsou osvěžující, šťavnaté, velmi chutné a aromatické plody. Chutnají svěže a zvláště dobré jsou jako předkrm s plátky sušené šunky nebo jako součást ovocných salátů. ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter

Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři: