Dnes je Pondělí 22.10.2018 a svátek má Sabina | V databázi máme 4 775 receptů


Paštikové koření

Paštikové koření

Koření hraje při přípravě paštiky velmi významnou roli. Dodává jí specifickou a neopakovatelnou chuť.

Místo hotových zakoupených směsí je lepší mít svá vlastní paštiková koření, nikoliv univerzální koření, ale podle dobrých receptů a vlastních zkušeností do každé paštiky jinou směs.

Pro masové paštiky je vhodné chilli, kajenský pepř nebo paprika. Do rybích paštik se spíše hodí fenykl, zázvor nebo nové koření. Zvěřinová paštika vyžaduje především jalovec, játrová a drůbeží paštika dobře ladí s bobkovým listem. Při použití nejrůznějších bylinek může být naše fantazie bez hranic.

Pelyněk a rozmarýn zjemní drůbeží paštiky, šalvěj, estragon a tymián zase zvýrazní rybí paštiky. Bazalka a petrželka se často používá do zeleninových paštik. Určitou opatrnost je třeba dodržovat při použití cibule a česneku. Pro jejich až nepříjemně dominantní chuť i vůni je lze použít do vydatných masových paštik.

Ohodnoťte článek "Paštikové koření"

Stav hlasování: 2.7/5 (48 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Paštikové koření ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci