Dnes je Neděle 28.4.2024 a svátek má Vlastislav | V databázi máme 4 808 receptů


Nákup drůbežího masa

Nákup drůbežího masa

Drůbež se nejčastěji prodává zmrazená nebo jen chlazená. V některých obchodech dostaneme také balenou drůbež, která je již kuchyňsky upravená.

 

Přednost bychom měli však dávat především čerstvé drůbeži, kterou nabízejí pouze speciální obchody. Pokud kupujeme samotné plátky masa, je lepší kupovat spíše větší kusy.

Drůbeží maso se poměrně rychle kazí, je proto nutné kupovat co nejčerstvější zboží. Je také náchylné k salmonelóze. Pokud však dodržíme určitá pravidla při úpravě, nestojí požitku z jejich křehkého a chutného masa nic v cestě. Podmínkou je především správné uskladnění. Maso bychom měli skladovat v dostatečném chladu a to i po předběžné kuchyňské úpravě. Maso nesmíme jíst syrové a vždy se musíme přesvědčit, že je kuře dokonale upečené nebo udušené (maso se musí snadno uvolňovat od kosti a nesmí být u kosti růžové, při vpichu do masa nesmí vytékat narůžovělá, ale pouze čirá šťáva. Pokud máme možnost, můžeme použít speciální teploměr, pokud maso dosáhne 60 stupňů C, jsou případné salmonely usmrceny. Jakmile dokončíme přípravu syrové drůbeže, umyjeme si ruce i použité nástroje pod tekoucí horkou vodou s použitím mycích prostředků.

Ohodnoťte článek "Nákup drůbežího masa"

Stav hlasování: 2.5/5 (257 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 2 komentáře


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci