Články
Alkoholické nápoje jako ochucovadla pokrmů
Jako zajímavá ochucovadla pokrmů lze použít i některé druhy destilátů a likérů. ... Pokračovat »
Zálivky do salátů
Rafinovanost salátu stojí a padá se zálivkou. Ať prostá a jednoduchá, nebo rafinovaně vytříbená, vždy je důležitá jakost a vyváženost přísad. ... Pokračovat »
Přírodní životabudič
Energie a povzbuzení nehledejte pouze v lékárně, ale raději v přírodě. ... Pokračovat »
Úprava artyčoku
Artyčoky, podobné bodlákům, jsou původem ze severní Afriky. Dnes se podávají také v Evropě. ... Pokračovat »
Med a jeho význam v kuchyni
I když med s příchodem cukru ztratil svou vůdčí roli ve sladké kuchyni, zůstává pro svou intenzivní vůni ideální potravinou a sladidlem. ... Pokračovat »
Variace nudlového těsta
Nabídka hotových těstovin se na našem trhu stále rozšiřuje, přesto není nad domácí nudle, které lze snadno připravit. ... Pokračovat »
Tajemství omelet
Příprava omelety patří mezi jednoduché recepty, ovšem ne vždy se nám povedou tak, jak bychom chtěli. Máme pro vás několik rad, jak vylepšit omeletové těsto. ... Pokračovat »
Při pečení masa je důležitá teplota!
Teplota masa při pečení zvěřiny je zvláště důležitá. Kvůli usmrcení všech nebezpečných zárodků je důležité, aby maso dosáhlo nejméně na 10 minut teploty 80 °C. ... Pokračovat »
Jak předejít novoroční kocovině!
Silvestr, poslední den roku, je svátkem svatého Silvestra. Je spojený s bujarými oslavami a slaví se po celém světě. Máme pro vás několik rad, jak na kocovinu. ... Pokračovat »
Vánoční tradice u nás
Jaké jsou Vánoční tradice a oblíbené vánoční recepty? ... Pokračovat »
Cukrářské umění
Základem sladkého cukrářského umění je těsto. Kynuté těsto používáme především při přípravě sladkých chlebíčků, ovocných koláčů a bábovek. ... Pokračovat »
Zelenina v podzimní kuchyni: brokolicový krém
Nevíte, co si dát k večeři? Chtěli byste něco lehkého, a přitom se dobře zasytili a pochutnali si? Udělejte si jednoduchou zeleninovou polévku. ... Pokračovat »
Zelenina v podzimní kuchyni - Kapusta
Jsem ráda, že se čím dál více lidí zajímá o zdravou výživu a chápe význam důležitosti konzumace ovoce a zeleniny podle jejich sezony. Někomu ale může činit potíže, hlavně na podzi ... Pokračovat »
Je vám zima? Dejte si zázvor
Je vám zima? Možná už jste zjistili, že jenom teplá bunda to nespraví. Pokud je člověk promrzlý, jak se říká „až na kost“, musí se zahřát také zevnitř. Jak to udělat? ... Pokračovat »
Rafinované dezerty
Sladká smetana je odedávna oblíbená pochoutka, z níž lze připravit lahodné dezerty. ... Pokračovat »
Sušená rajčata
Sušená rajčata se zpravidla připravují z rozpůlených vejčitých rajčat, která se suší na slunci tak dlouho, až získají kožovitou strukturu. ... Pokračovat »
Majoránka jako afrodiziakum
Mnohostranně použitelná majoránka je botanicky příbuzná keříčkové rostlině. Má křehké tmavozelené lístky, které mají silně kořeněnou chuť čerstvé i sušené. ... Pokračovat »
Belgické pralinky
O tom, kdo vlastně pralinky vynalezl, existuje mnoho spekulací. Název bývá spojován se jménem knížete Choisol du Plessis-Praslina. ... Pokračovat »
Burčák
V době vinobraní je nakvašená hroznová šťáva velmi oblíbeným lahodným nápojem. U nás se tento nápoj nazývá burčák. ... Pokračovat »
Sušené ovoce
Sušení ovoce je známé již po tisíciletí. Ovoce se suší na slunci nebo ve stínu tak dlouho, až se téměř zbaví tekutiny. Takto konzervované plody vydrží při správném skladování měsí ... Pokračovat »