Dnes je Pátek 26.4.2024 a svátek má Oto | V databázi máme 4 808 receptů


Zmrzlina

Zmrzlina

Léto bez zmrzliny? Nemyslitelné. Chladivá sladkost si již získala své pevné místo mezi našimi letními i zimními pochoutkami.

Jemné americké a skandinávské zmrzlinové speciality, jogurtová nebo tofu zmrzlina, postaráno je o každou chuť a o každé přání, přičemž zmrzlináři každoročně soupeří o nové a nové chuti a jejich kombinace.

V zásadě rozlišujeme ovocné, mléčné a smetanové zmrzliny. Kromě tohoto báječného potěšení existují ještě zvláštní speciality, s oblibou podávané jako dezert, například mražený krém. Vejce se nejprve šlehají s cukrovým sirupem v horké vodní lázni, potom ve studené, a vzniklý krém se ochucuje alkoholem, ovocem, ořechy nebo čokoládou. Vzniklá směs se pak mrazí ve vysoké formě na parfait.

Semifreddo je zase specialita ze smetany, vajec, ořechů a ovoce. Náročná na přípravu je zmrzlina bomba, kterou většinou tvoří jádro z mraženého krému a dvě vrstvy smetanové zmrzliny. Typickou italskou variantou tohoto lahodného dezertu je cassata. Zmrzlinové dorty jsou rovněž velmi oblíbené.

Ohodnoťte článek "Zmrzlina"

Stav hlasování: 1.9/5 (49 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Zmrzlina ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci