Jemné americké a skandinávské zmrzlinové speciality, jogurtová nebo tofu zmrzlina, postaráno je o každou chuť a o každé přání, přičemž zmrzlináři každoročně soupeří o nové a nové chuti a jejich kombinace.
V zásadě rozlišujeme ovocné, mléčné a smetanové zmrzliny. Kromě tohoto báječného potěšení existují ještě zvláštní speciality, s oblibou podávané jako dezert, například mražený krém. Vejce se nejprve šlehají s cukrovým sirupem v horké vodní lázni, potom ve studené, a vzniklý krém se ochucuje alkoholem, ovocem, ořechy nebo čokoládou. Vzniklá směs se pak mrazí ve vysoké formě na parfait.
Semifreddo je zase specialita ze smetany, vajec, ořechů a ovoce. Náročná na přípravu je zmrzlina bomba, kterou většinou tvoří jádro z mraženého krému a dvě vrstvy smetanové zmrzliny. Typickou italskou variantou tohoto lahodného dezertu je cassata. Zmrzlinové dorty jsou rovněž velmi oblíbené.