Dnes je Sobota 29.4.2017 a svátek má Robert | V databázi máme 4 756 receptů


Nakládané ovoce

Nakládané ovoce

Čerstvé ovoce se dá velice dobře nakládat do vysokoprocentního alkoholu. Obě složky z toho mají užitek.

Ovoce odebere alkoholu jeho typickou chuť a tekutina přijme vůni ovoce, které je v něm naloženo. Rum, gin a brandy velmi dobře doplňují chuť letního nebo podzimního aromatického ovoce, třešňovice se výborně hodí k nakládání malin, ostružin a jahod, ale i ananasu. K hroznovému vínu a meruňkám je vhodná whisky. Zásadně nakládáme zcela zralé ovoce, nikoli přezrálé, které nedrží tvar.

Bobulové ovoce, meruňky a broskve nakládáme syrové, hrušky, jablka, švestky a ryngle je lépe nejdříve krátce povařit. Ovoce musí být vždy zcela zalité alkoholem. Před vzduchotěsným uzavřením je dobré odstranit případné bublinky.

Oblíbeným způsobem nakládání v alkoholu je postupné přidávání ovoce podle jeho dozrávání během celého léta nebo podzimu. Často se také ovoce současně zasypává krupicovým cukrem.

Ohodnoťte článek "Nakládané ovoce"

Stav hlasování: 2.7/5 (68 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Nakládané ovoce ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci