Dnes je Úterý 16.4.2024 a svátek má Irena | V databázi máme 4 808 receptů


Mořská sůl

Mořská sůl

Mořská sůl je velmi hodnotná a stále se získává tradičním způsobem. Známá je sicilská mořská sůl a přímo vyhlášená je sůl z Guérande v Bretani.

 

Přichází na trh ve dvou jakostech Gros sel a fleur de sel. V mělkých salinách na pobřeží, rozdělených do nádrží, se mořská voda sama odpařuje a nakonec krystalizuje.

„Sklízení“ krystalů je rukodělná práce. Gros sel je prostá hrubá mořská sůl, usazená na dně nádrží. Jako fleur de sel se označuje sůl denně sbíraná z povrchu. Vysoce se cení pro svou zvláštní chuť, představuje však pouhá 4 procenta celkové těžby. Šedavá barva mořské soli není žádnou vadou kvality, naopak spíše její známkou a podílí se na ní půda na dně salin.

Ohodnoťte článek "Mořská sůl"

Stav hlasování: 2.4/5 (54 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Mořská sůl ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci