Články
Jelení maso
Jelení maso není sice až tak křehké jako maso srnčí, ale o to má výraznější chuť. Snadno ho poznáme podle jeho tmavočervené, až černohnědé barvy. ... Pokračovat »
Pečení chleba
Abychom upekli dobrý chléb, potřebujeme ruce, trpělivost, pec a několik základních přísad. ... Pokračovat »
Česnek
O žádném jiném koření se mínění tolik nerozchází jako o česneku. Zatímco se jedni spokojí s pouhým závanem jeho aroma nebo se česneku vyhýbají, jiní ho nemají nikdy dost. ... Pokračovat »
Kozí sýry
Kozí sýry se vyrábějí v mnoha zemích především pro vlastní spotřebu. Spotřebitelé jim však přišli na chuť, a tak se jejich obliba v posledních letech rozšířila ... Pokračovat »
Chléb
Pod tímto nenápadným slovem se skrývá jedna z nepostradatelných a nejrozmanitějších potravin na světě, která má v životě člověka nesmírný význam. ... Pokračovat »
Italské šunky
Z provincie Parma pochází nejoblíbenější italská šunka, prosciutto di Parma. Poznáme ji podle vypálené značky – pěticípé korunky vévodství parmského s názvem regionu. ... Pokračovat »
Tažené závinové těsto
I vaše babička v neděli dala na stůl bílý ubrus a na něm s mistrovskou zručností vytáhla těsto, které zakrylo celý stůl, těsto, přes které bylo vidět? Poté co ho naplnila jablky, ... Pokračovat »
Tajemství dobrého džemu
Když se doma vaří džem, celým bytem prostoupí sladká vůně ovoce a všichni chodí ochutnávat tu dobrotu. A tak je už i samotné vaření džemu vlastně zážitkem. ... Pokračovat »
Náplně do pečených brambor
Brambory pečené ve slupce a podávané jen s máslem a se solí sice patří k všeobecně oblíbeným pokrmům, ale některé z náplní jistě stojí za vyzkoušení. ... Pokračovat »
Živáňská pečeně
Živaňská pečeně se připravuje v přírodě. Je to doslova obřad. Kořenící směs bývá často tajemstvím hostitele, který si ji sám připravuje z různých druhů koření a sušených bylinek. ... Pokračovat »
Vařené a dušené brambory
Oloupané brambory zbytečně nekrájíme na příliš malé kousky, protože tak se z nich vyluhuje víc vitaminů a minerálů. ... Pokračovat »
Sójové maso a tofu
Sójové maso jsou upravené sójové bílkoviny v různých formách (kostky, plátky, granulát apod.).Obsahuje velké procento bílkovin, díky němuž má vysokou sytivost a velkou nutriční ho ... Pokračovat »
Dušené, smažené a zapečené houby
U hub všeobecně platí – čím jednodušší příprava, tím víc přirozené chuti a vůně si pokrm uchová. ... Pokračovat »
Tepelná úprava mořských plodů
Připravujeme-li konzervované plody moře, musíme je po scezení propláchnout studenou vodou a nechat okapat. ... Pokračovat »
Plody moře
Kromě ryb končí na prostřených stolech i další mořští živočichové. V kulinářské terminologii se jim říká plody nebo také dary moře. ... Pokračovat »
Jak správně vyšlehat smetanu
Určitě se vám už stalo, že při šlehání smetany netrpělivě sledujete čas a přitom se nic neděje. Poradíme vám, jak zajistit podmínky pro správně vyšlehanou smetanu. ... Pokračovat »
Biopotraviny a biosuroviny na našem trhu
Zvýšená poptávka po biopotravinách vyústila v posledních letech i v rychlý nárůst počtu výrobců biopotravin, kteří využili možnosti podnikání v tomto perspektivním oboru. ... Pokračovat »
Bramboráky různých chutí
Rádi byste klasické bramboráky obměnili a nevíte jak na to? Zde je pár tipů, aby i vaše bramboráky dostaly tu pravou chuť. ... Pokračovat »
Křupavé bramboráčky
Bramboráky patří mezi oblíbené jídlo mnoha lidí, ovšem ne každému se povedou tak, aby byly křupavé, jemné a lahodné. Vyzkoušejte následující rady: ... Pokračovat »
Obměny špenátu
Také patříte mezi milovníky špenátu a chtěli byste ho zajímavě obměnit? Vyzkoušejte následující tipy: ... Pokračovat »