Dnes je Čtvrtek 18.4.2024 a svátek má Valérie | V databázi máme 4 808 receptů


Křupavé bramboráčky

Bramboráky patří mezi oblíbené jídlo mnoha lidí, ovšem ne každému se povedou tak, aby byly křupavé, jemné a lahodné. Vyzkoušejte následující rady:

1) Z nastrouhaných brambor vymačkáme co nejvíce vody do misky, tu necháme chvíli stát , pak ji slijeme a škrob usazený na dně misky vrátíme k bramborám. Bramboráčky budou jemnější.

2) Část mouky nahradíme strouhankou, bramboráky budou pak křupavější.

3) Místo hladké mouky lze použít mouka polohrubá nebo hrubá. Ovšem čím méně mouky do bramboráků přidáme, tím budou křupavější.

4) Bramborákové těsto rozprostřeme do tenké vrstvy, bramboráky se lépe propečou. Hned po usmažení je podáváme, jinak nám zvlhnou a už nebudou křupavé.

Vyzkoušejte následující recepty:

- Bramborák se zelím

Jemný bramborák

Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou


Ohodnoťte článek "Křupavé bramboráčky"

Stav hlasování: 2.8/5 (113 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Křupavé bramboráčky ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci