Zeleninové bramboráky:
V přípravě těsta na bramboráky nahradíme 1/4 brambor na jemno nastrouhanou mrkví, celerem a cuketou.
Bylinkové bramboráky:
K bramborám přidáme směs nadrobno nakrájené natě jarní cibulky, čerstvé petrželky, pažitky a tymiánu nebo majoránky.
Bramboráky s ovesnými vločkami:
4 lžíce vloček zalijeme vodou slitou z brambor, necháme 10 minut bobtnat a pak zamícháme k bramborám.
Bramboráky s jablky:
Do základní směsi na bramboráky nastrouháme 2 oloupaná jablka.
Bramboráky se zelím:
Do bramborového těsta přidáme asi 100g okapaného a překrájeného kysaného zelí.
Bramboráky s houbami:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 150g čerstvých hub a podusíme, vmícháme do bramborového těsta.
Paprikové bramboráky:
Bramborové těsto doplníme na oleji podušenou cibulí a paprikou.