Dnes je Čtvrtek 28.8.2014 a svátek má Augustýn | V databázi máme 4 745 receptů


Sójové maso a tofu

Sójové maso jsou upravené sójové bílkoviny v různých formách (kostky, plátky, granulát apod.).Obsahuje velké procento bílkovin, díky němuž má vysokou sytivost a velkou nutriční hodnotu.

Je také bohaté na vlákninu, železo, vápník a vitamín A. Některé výrobky jsou bez jakéhokoliv ochucení, chuť přejímají z kořeněné marinády, ve které je necháváme rozležet. Lze koupit i řadu dalších, již ochucených výrobků, např. pikantní sójové kostky, které necháme pouze nabobtnat v horké osolené vodě.

Tofu je sójový sýr získaný srážením sójového „mléka“. Lze ho vařit, dusit, smažit, péct i grilovat. Tofu nemá výraznou chuť a tak ho před tepelnou úpravou nakládáme do různých marinád, snadno přejímá jejich chuťové vlastnosti.

V čem tofu marinujeme?

K přípravě marinády používáme kvalitní olej, worcesterskou, sójovou nebo ústřicovou omáčku, kuřecí nebo rybí vývar, cibuli, česnek, čerstvý zázvor, čili papričky, různé bylinky a koření. Tofu vyžaduje aromatické marinády. Jejich součástí může být i dušená nebo vařená zelenina, např. mrkev, celer, jarní cibulky nebo kedlubny. Tofu solíme opatrně, raději dosolíme až hotový pokrm. Můžeme ho v marinádě i krátce podusit a po vychladnutí necháme minimálně 2–3 hodiny v chladu rozležet.

Ohodnoťte článek "Sójové maso a tofu"

  • Currently 3.00/5

Stav hlasování: 3.0/5 (11 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Sójové maso a tofu ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci