Dnes je Pátek 14.12.2018 a svátek má Lýdie | V databázi máme 4 776 receptů


Jak správně vyšlehat smetanu

Určitě se vám už stalo, že při šlehání smetany netrpělivě sledujete čas a přitom se nic neděje. Poradíme vám, jak zajistit podmínky pro správně vyšlehanou smetanu.

Smetana se lépe ušlehá, pokud se zpracovává studená, přesněji pokud ji cca 12 hodin před použitím vychladíte na teplotu 2–6°C. Miska i metličky by měly být také studené.

Nejrpve šlehejte cca 1 minutu na nízké otáčky, poté zvyšte na vysoké a vyšlehejte do husté pěny. Až po té přidejte pár kapek citronové šťávy, která pomůže pěnu ještě více ztužit a moučkový cukr, který má lepší rozpustitelnost než krystal.

Dobrou chuť:-)

Pár tipů na recepty:

- Pařížská šlehačka

- Buchta ze šlehačky

- Mlsná princezna

Ohodnoťte článek "Jak správně vyšlehat smetanu"

Stav hlasování: 2.8/5 (106 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Jak správně vyšlehat smetanu ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci