Články
Pravý špekáček při pečení voní, ošizený čmoudí. Co byste měli vědět?
Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy zač ... Pokračovat »
Jaká jsou rizika opékání a grilování a jak se jim bránit?
Zařala grilovací sezóna a pokud hovoříme o úpravě uzenin na přímém ohni, je férové se zmínit o určitých rizicích této úpravy. Je pravda, že působení kouře je spojeno s karcinogenn ... Pokračovat »
Grilování na dřevěném uhlí
Maso grilované na dřevěném uhlí má vždy vynikající chuť a vůni. A už i samotná příprava masa v grilu je příjemným odpočinkem a zábavou. ... Pokračovat »
Začala grilovací sezona, jaké jsou letošní žhavé tipy na gril?
S příchodem velmi teplého počasí před pár dny začala naostro grilovací sezóna. V supermarketech byly vyprodané všechny tradiční dobroty na gril. Co byste mohli vyzkoušet? ... Pokračovat »
Upečte si velikonočního beránka
Receptů na velikonoční beránky je spousta a každý si tak najdte pro svůj mlsný jazýček to pravé. Někdy je však třeba zkoušet mnoho receptů než narazíme na ten svůj „vyvolený“. Jak ... Pokračovat »
Velikonoce jsou náboženský svátek i pro nevěřící - Tipy na velikonoční dobroty
Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších křesťanských svátků, ale s oblibou je slaví i lidé, kteří nejsou nábožensky založení. Jaké jsou tradice a zvyklosti v jiných evropských z ... Pokračovat »
Tipy marinád na králičí maso
Králičí maso můžeme před pečením vylepšit marinováním. Marinádu používáme i na podlévání masa, protože se do ní vyluhují cenné látky. ... Pokračovat »
Vaření v páře
Vaření v páře patří mezi trendy zdravé výživy. Tento způsob přípravy je velmi šetrný a zachová v potravinách mnoho chutí, živin, vitaminů a minerálů. ... Pokračovat »
Dušené maso
Maso před přípravou opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme utěrkou. Zásadně ho nenamáčíme , protože by se do vody vyplavily minerály. ... Pokračovat »
Ocet Balsamico
Mezi nepostradatelnou součást kuchyně každého labužníka patří ocet Balsamico. Je to vinný ocet, v originálním názvu Aceto balsamico, který pochází z Itálie. ... Pokračovat »
Nejsou krokety jako krokety
Záleží na ochucení bramborové hmoty i na obalení kroket. Zde je několik tipů na inspiraci: ... Pokračovat »
Houskový knedlík jako od babičky
Knedlíky připravujeme zásadně z hrubé mouky. Při použití hladké mouky se snadno rozvaří a jsou pak oslizlé. ... Pokračovat »
Tajemství kvalitní kávy
Mezi nepostradatelnou část běžného dne patří stejně tak jako dobré jídlo i dobrá káva. Většina lidí si nedovede představit den bez svého oblíbeného šálku kávy. ... Pokračovat »
Pokrmy pro zamilované
14.2. se slaví svátek všech zamilovaných – Valentýn. K příjemným chvílím tohoto svátku určitě patří romantická večeře při svíčkách. ... Pokračovat »
Proměny guláše
Patříte mezi milovníky guláše a chcete klasický český guláš proměnit na netradiční? Vyzkoušejte pár našich proměn: ... Pokračovat »
Chilli papričky nejen jako afrodiziakum
Chilli papričky patří mezi nenahraditelné koření, přírodní afrodiziakum a účinný lék. ... Pokračovat »
Stručně o pivu
Pivo patří mezi celosvětově nejrozšířenější, tradiční a slabě alkoholický nápoj. Jedná se o výrazně zavodňující nápoj, který podporuje chuť k jídlu. ... Pokračovat »
Tipy na netradiční domácí majonézy
Domácí majonézy lze připravit i snadněji a dietněji. Vyzkoušejte některý z následujících receptů. ... Pokračovat »
Tajemství čokolády
Čokoláda patří mezi velmi oblíbené, lahodné, ale i zdravé (jedná-li se o kvalitní hořkou čokoládu) chuťovky na celém světě. ... Pokračovat »
Proměny bramborové kaše
Z bramborové kaše můžeme jednoduše vykouzlit kaši chuťově rozmanitější a to jednoduchým dochucením, obarvením či zapečením. ... Pokračovat »