Dnes je Pondělí 22.10.2018 a svátek má Sabina | V databázi máme 4 775 receptů


Vaření v páře

Vaření v páře patří mezi trendy zdravé výživy. Tento způsob přípravy je velmi šetrný a zachová v potravinách mnoho chutí, živin, vitaminů  a minerálů.

 

Mezi další výhodu vaření v páře je možnost přípravy více druhů jídel najednou a to bez mísení chutí a vůní. V neposlední řádě je to i snížení doby přípravy pokrmů. V současné době již existuje několik způsobů jak vařit v páře, jedna z možností je parní hrnec nebo parní trouba. Pokrmy připravené v páře jsou lehce stravitelné, zachovají si o 50% vitaminů více a zůstává intenzivní i jejich chuť a barva.



Při přípravě pokrmů není nutné používat tolik soli či pepře. Vaření se navíc obejde i bez tuku, je proto dobrým pomocníkem při redukci váhy. V páře můžeme připravovat nejen hlavní jídla a polévky, ale také i moučníky. V páře můžeme vařit jak jídla, která odpovídají zásadám zdravého životního stylu, tak i klasická česká jídla, ovšem ve značně odlehčené formě.

Ohodnoťte článek "Vaření v páře"

Stav hlasování: 3.0/5 (41 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Vaření v páře ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci