Dnes je Pátek 17.5.2024 a svátek má Aneta | V databázi máme 4 808 receptů


Tajemství kvalitní kávy

Mezi nepostradatelnou část běžného dne patří stejně tak jako dobré jídlo i dobrá káva. Většina lidí si nedovede představit den bez svého oblíbeného šálku kávy.

Jak správně vybrat kávu?

Může se zdát, že v dnešní době je na trhu velmi pestrá nabídka kávy, ale je to jen zdánlivé. V běžné prodejní síti nalezneme spíše směsi kávy, než takzvané čisté druhy, ty jsou k dostání pouze ve specializovanýh obchodech. Pokud tedy chceme opravdu kvalitní kávu, měli bychom navštívit specializovaný obchod a určitě bychom na ni neměli šetřit. Kávu kupujeme raději nemletou, budeme mít jistotu, že je čerstvá a také si mnohem lépe udržuje své aroma.



Jak správně kávu uvařit?

Přestože dnes nalezneme širokou nabídku kávovarů, ne každý ho má doma. Chceme-li připravit kvalitní kávu doma i bez kávovaru, vezmeme malý šálek s obsahem cca 90ml. Do šálku dáme 1–2 lžičky kávy. Zalijeme ji převařenou vodou při teplotě 90 stupnů Celsia. Vodu používáme vždy čerstvou a kávu zaléváme až po varu. Vařící voda ji spaří a tím nevznikne její výrazná chuť. Pokud používáme do kávy mléko, mělo by být stejně tak kvalitní jako káva, mělo by mít správnou teplotu a popřípadě i správně našlehané.



Jak správně kávu uskladnit?

Zakoupíme-li kávu již namletou, měli bychom ji spotřebovat asi do 2 týdnů, nemletou pak asi do 4 týdnů. Skladovat bychom ji měli ve vzduchotěsně uzavřené skleněné, porcelánové či plechové dóze a nejlépe v chladničce.






 

Ohodnoťte článek "Tajemství kvalitní kávy"

Stav hlasování: 1.7/5 (40 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Tajemství kvalitní kávy ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci