Dnes je Sobota 24.2.2018 a svátek má Matěj | V databázi máme 4 772 receptů


Houskový knedlík jako od babičky

Knedlíky připravujeme zásadně z hrubé mouky. Při použití hladké mouky se snadno rozvaří a jsou pak oslizlé.

Do těsta na knedlíky používáme housky nebo rohlíky z předešlého dne. Ze starého, příliš vyschlého pečiva nejsou knedlíky tak vláčné a chutné. Pokud máme naopak pečivo čerstvé, špatně se zapracuje do těsta. Proto je lepší ho nejprve osmahnout na pánvi na malém množství tuku.

TIP: Recepty na knedlíky najdete zde

Houskové knedlíky budou kypřejší, pokud část mléka nahradíme minerální vodou nebo použijeme pouze žloutky.

Do knedlíků můžeme místo droždí použít 1/2 balíčku prášku do pečiva.

Těsto na knedlíky musíme  pořádně propracovat, aby do něho vniklo co nejvíce vzduchu. Dobře vypracované těsto tvoří bubliny, které se na povrchu trhají. Pak teprve do těsta přidáme nakrájené pečivo.

Knedlíky zavaříme ve vroucí osolené vodě, které musí být dostatečné množství, aby knedlíky volně plavaly.

Jakmile voda po vložení knedlíků začne vřít, knedlíky opatrně nadlehčíme vařečkou ode dna. Voda musí stále vřít, přestane-li vřít, knedlíky se ovaří a na povrchu změknou.

Ohodnoťte článek "Houskový knedlík jako od babičky"

Stav hlasování: 3.6/5 (25 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Houskový knedlík jako od babičky ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci