Dnes je Pátek 17.5.2024 a svátek má Aneta | V databázi máme 4 808 receptů


Dušené maso

Maso před přípravou opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme utěrkou. Zásadně ho nenamáčíme , protože by se do vody vyplavily minerály.

Maso nakrájíme napříč svalových vláken – rychleji se tak udusí a je křehčí.

 

Maso před dušením prudce opečeme, aby se stáhla vrchní vrstva, čímž se šťáva z masa tak nevyluhuje a maso se nevysuší.

 

Maso dusíme přikryté dobře přiléhající pokličkou, aby se rovnoměrně prohřívalo a nevysušilo se. Zkušení kuchaři doporučují přikryté maso dusit v troubě.

 

Maso při dušení podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Povrch masa však přeléváme jen šťávou z masa, ne vodou. Tekutiny přidáváme v malém množství, jinak se maso nedusí, ale vaří.

 

Maso dusíme tak dlouho, až tuhé části svaloviny dostatečně změknou.

 

Šťávu z masa zahušťujeme hladkou mokou, kterou zaprášíme šťávu vydušenou na tuk a dobře provaříme.

 

Zahušťovat můžeme také moučným máslem (mokou prohnětenou s máslem – 2 lžičky másla a 1 lžička mouky) nebo prolisovanou zeleninou či rozdrobenou střídkou staršího chleba.

 

Ohodnoťte článek "Dušené maso"

Stav hlasování: 2.1/5 (49 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Dušené maso ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci