Dnes je Sobota 27.4.2024 a svátek má Jaroslav | V databázi máme 4 808 receptů


Rafinované dezerty

Rafinované dezerty

Sladká smetana je odedávna oblíbená pochoutka, z níž lze připravit lahodné dezerty.

Mezi výtvory cukrářského umění patří krém krémů bavarois, italská vařená smetana panna cotta, francouzský crème brûlée, zasklívaný zkaramelizovaným  cukrem, nebo čokoládová pěna mousse au chocolat či Charlotta, cukrářské piškoty se šlehanou smetanou a ovocem. Parafait se říká mraženému smetanovému krému.

Angličané připravují svůj trifle z chlebíčků z třeného těsta, nakrájeného na kousky. Ty se pokapou scherry, potřou malinovou marmeládou a navrství do mísy s čerstvým bobulovým ovocem a vše se bohatě zdobí šlehanou smetanou.

Italové zase podobný dezert s kandovaným ovocem nazývají zuppa inglese neboli anglická polévka. V zapomenutí upadl u nás dříve oblíbený rajský moučník z piškotů slepovaných meruňkovou marmeládou, pokapaných pomerančovou šťávou vrstvených se žloutkovým krémem.

Ohodnoťte článek "Rafinované dezerty"

Stav hlasování: 2.5/5 (94 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Rafinované dezerty ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci