Dnes je Pondělí 22.1.2018 a svátek má Slavomír | V databázi máme 4 771 receptů


Při pečení masa je důležitá teplota!

Při pečení masa je důležitá teplota!

Teplota masa při pečení zvěřiny je zvláště důležitá. Kvůli usmrcení všech nebezpečných zárodků je důležité, aby maso dosáhlo nejméně na 10 minut teploty 80 °C.

Teprve pak lze považovat pokrm za zcela nezávadný. Stupeň teploty pečeného masa lze přibližně zjistit tlakem prstu na povrch – čím méně se maso poddává tlaku, tím vyšší je jeho teplota.

Mnohem spolehlivější je ovšem přeměření teploty uvnitř masa pomocí kuchyňského teploměru. Vpichuje se před koncem pečení do místa, kde je vrstva masa nejsilnější, ale nesmí se dostat do tukové tkáně nebo těsně ke kosti.

Nejspolehlivější jsou digitální teploměry, které na stupnici prakticky ihned ukážou dosaženou teplotu. Jestliže teploměr ukazuje teplotu jen 50 až 60°C, je maso uvnitř dosud krvavé, teplota 65 až 70°C  znamená střední propečení (medium) a při teplotě 75 až 80°C je maso zcela propečené.

Může vás zajímat:

- Nákup drůbežího masa

- Recepty na správnou úpravu masa

- Jelení maso

 

Recepty : Maso, pečené, vařené, dušené

- Drůbež

- Grilované maso

- Hovězí maso

- Mleté masa

- Skopové, telecí a jiné maso

- Vepřové maso

- Zvěřina

Ohodnoťte článek "Při pečení masa je důležitá teplota!"

Stav hlasování: 2.6/5 (49 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Při pečení masa je důležitá teplota! ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci