Dnes je Čtvrtek 25.4.2024 a svátek má Marek | V databázi máme 4 808 receptů


Cukrářské umění

Cukrářské umění

Základem sladkého cukrářského umění je těsto.  Kynuté těsto používáme především při přípravě sladkých chlebíčků, ovocných koláčů a bábovek.

Na paštičky, záviny, některé druhy dortů a drobného cukroví používáme listové těsto, které stejně jako křehké těsto připravujeme z většího množství tuku.

Křehké těsto je výborné na vyložení koláčové formy a předpečení naslepo tvoří dobrý základ pro náplň z čerstvého ovoce.  Na věnečky, banánky, větrníky používáme odpalované těsto. Piškotové těsto, které připravujeme bez tuku je výborné se smetanovými a krémovými náplněmi. Třené těsto je polotekuté a peče se ve formě, protože by se jinak rozteklo.

Při výrobě jemného pečiva jsou důležitou součástí krémy a polevy. Tradiční je máslový krém, který však ztrácí na popularitě pro svůj vysoký obsah tuku, zatímco cukrářský krém je ušlehán zcela bez tuku z mléka, žloutků, cukru a mouky a lze jej ochutit vanilkou, čokoládou, alkoholem nebo kávou.

Vedle čokoládové polevy se s oblibou používají polevy připravované z aromatizovaného cukru nebo alkoholu. Bílé polevy a fondán se s oblibou používají ke zdobení nebo i k potahování těsta.

Ohodnoťte článek "Cukrářské umění"

Stav hlasování: 2.7/5 (97 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Cukrářské umění ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci