Dnes je Pátek 17.5.2024 a svátek má Aneta | V databázi máme 4 808 receptů


Mleté maso

Na pokrmy z mletého masa jako je sekaná, karbanátky a další, je lepší použít 1/3 hovězího masa a 2/3 vepřového masa.

Pokud chceme, aby sekaná byla šťavnatější, maso před přidáním ostatních ingrediencí našleháme vidličkou s trochou mléka či smetany.



Karbanátky budou chutnější, pokud do nich přidáme kousek umletého uzeného masa nebo slaniny. Maso se nám lépe spojí přidáním jedné malé najemno nastrouhané brambory.



Žemle do mletého masa vlhčíme vždy studeným mlékem, aby nebyly mazlavé. Pokud žemle nahradíme strouhankou, měli bychom ji také lehce navlhčit mlékem, aby do sebe nenasákla velké množství šťávy.



Cibuli do mletého masa nemeleme, vždy ji raději jemně nakrájíme, mletím by zhořkla.



Hotové karbanátky či sekanou před pečením obalíme v troše škrobové moučky, bude lépe držet pohromadě.

Ohodnoťte článek "Mleté maso"

Stav hlasování: 1.9/5 (42 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Mleté maso ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci