Dnes je Pátek 19.4.2024 a svátek má Rostislav | V databázi máme 4 808 receptů


Španělská kuchyně

Španělská kuchyně je velmi rozmanitá, barevná a ostrá.

Španělsko rozdělujeme do šesti oblastí- andaluská, baskická, galicijská, kastilská a katalánská, valencijská a murcijská a každá tato oblast je specifická svými specialitami. Ve všech oblastech se tradičně používá olivový olej a česnek.



Pro andulskou oblast je specialitou studená polévka gazpacho, ryby a mořské plody. Rodí se zde také vynikající vína.



Propagonistou baskické kuchyně je treska a omáčka El bacalao, která je opravdovou lahůdkou a dodává nezaměnitelnou chuť.Lidovým jídlem je zde marmitako, kotlík s tuňákem a brambory.



V Galicijské olasti jsou oblíbeným pokrmem chobotnice a mořské plody. Mezi tradiční pokrm patří la empanada, piroh plněný masovou nebo rybí směsí s cibulí.



V kastilské a katalánské oblasti jsou základem luštěniny. Propagonistou této kuchyně jsou pečená jehňata, selata, pstruzi a tresky.Moučníky jsou nejrůznějšími variacemi lístkového těsta a žloutkového krému.



Ve valencijské oblasti opět převažují ryby a mořské plody.Časté je použití různých druhů koření a aromatických bylinek. Královnou této oblasti je rýže, připravovaná na mnoha způsobů.



Murcijská oblast má hodně společné speciality jako oblast valencijská. Převažují zde především pokrmy z rýže, zeleninové placky a masové koláče.

Ohodnoťte článek "Španělská kuchyně"

Stav hlasování: 1.8/5 (33 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Španělská kuchyně ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci