Dnes je Čtvrtek 18.4.2024 a svátek má Valérie | V databázi máme 4 808 receptů


Žampionové rizoto po provensálsku

Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Žampionové rizoto po provensálsku ingredience:

330g rýže, 1 lžíce rostlinného tuku, 200 - 250g žampionů, 1 pórek, 1 lžíce másla, sůl, pepř, špetka provensálského koření, ředkvičky, červená paprika
 

Žampionové rizoto po provensálsku postup:

Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené žampiony na něm orestujeme. Omytý pórek očistíme odkrojíme povadlou část zelených listů a kořínky a nakrájíme na kolečka. Pórek přidáme k orestovaným žampionům a ještě chvíli dusíme. Do uvařené rýže pak opatrně zamícháme žampiony s pórkem, špetku pepře a provensálského koření, podle chuti dosolit. Ředkvičky omyjeme, a rozkrájíme na tenká kolečka. Papriku očistit a omýt, pokrájet na tenké proužky. Rýžovou směs dáme na talíř a ozdobíme zeleninou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Žampionové rizoto po provensálsku"

Stav hlasování: 2.5/5 (81 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 2 komentáře

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Rizota

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci