Recepty
LEGENDARIO CUBAN TEA
Do hrnečku nalijte 15 až 20 cl horkého černého čaje, přilijte 4 cl Legendario Elixir de Cuba, zastříkněte Orange bitter a ozdobte pomerančovou kůrou. ... Pokračovat »
Zapečený pilaf s lososem
Do hrnce s vodou přidáme olej, sůl, smetanu a vsypeme pilaf. Vaříme 10 minut, poté necháme dojít pod pokličkou. Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný sýr, promícháme a poklademe n ... Pokračovat »
Váhalova slanina s chřestem
Do hořčice postupně přimícháme olej, smetanu, dochutíme solí a pepřem. Chřest umyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a střední část zabalíme do slaniny. Grilujeme na středně rozehřátém ... Pokračovat »
Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku na grilu
Sýr rozřízneme na polovinu. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, potřeme sýr zvenku i zevnitř, a necháme chvíli marinovat. Pokud máme dostatek času, necháme odležet 24 h. Následně ... Pokračovat »
Kuřecí prsa ve Váhalově slanině
Začneme přípravou nádivky smícháním nasekaných nakládaných sušených rajčat a nahrubo nastrouhané mozzarelly. Kuřecí prsa nařízneme podélně z boku, aby vznikla kapsa, kterou naplním ... Pokračovat »
Linecké ze špaldové
Na vál si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z citronu. Rukama začneme zpracovávat, dokud nevytvoříme hladké těsto. Těsto musí mít hladkou konzis ... Pokračovat »
Linecké ze špaldové
Na vál si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z citronu. Rukama začneme zpracovávat, dokud nevytvoříme hladké těsto. Těsto musí mít hladkou konzis ... Pokračovat »
Špaldová vánočka
V misce smícháme lžíci mouky, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a droždí. Necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Mezitím smícháme obě mouky, cukr a sůl. Poté přidáme zbytek surovin ... Pokračovat »
Pasta Slaninara
Těsto na Pastu potřebuje po důkladném zpracování odpočívat v chladu nejméně 2 hodiny, proto začněte z přípravou těstovin jako první. Pokud máte k dispozici robot, bude nejlepší vý ... Pokračovat »
BOŽANSKÁ VOSÍ HNÍZDA
Piškoty rozmixujeme a smícháme s prosetým cukrem a změklým máslem, kakaem, rumem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Moučkovým cukr ... Pokračovat »
Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga
Maso pomeleme najemno, přidáme sůl, 2/3 smetany, muškátový oříšek, bílý pepř a strouhanku. Vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při tep ... Pokračovat »
Cizrnové kuličky s drcenými rajčaty a těstovinami
Cizrnu Menu Gold večer zalijeme vodou a přes noc necháme nasáknout. Druhý den ji propláchneme, uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Rozmixujeme ji do hladka a přidáme v ... Pokračovat »