Dnes je Čtvrtek 18.4.2024 a svátek má Valérie | V databázi máme 4 808 receptů


Milánské rizoto

Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: Kateřina

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Milánské rizoto ingredience:

1 malá cibule
50g hovězího morku
50g másla
300g rýže na rizoto
250ml suchého bílého vína
1l vývaru
šafrán
50g nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř

Milánské rizoto postup:

Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, morek pokrájený na kostičky a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme vstřebat. Jakmile se víno odpaří, přilijeme za stálého míchání sběračkou vroucí vývar. Když se vstřebá, přilijeme další a takto pokračujeme. Vaříme dokud není rizoto krémovité. Šafrán necháme částečně rozpustit v troše horké vody a přidáme do rizota pár minut před dokončením. Osolíme a opepříme a vmícháme parmazán. Necháme pár minut přikryté dojít.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Milánské rizoto"

Stav hlasování: 2.6/5 (234 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Rizota

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci