Dnes je Pondělí 22.10.2018 a svátek má Sabina | V databázi máme 4 775 receptů


Rizoto po milánsku

Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Rizoto po milánsku ingredience:

400 gramů rýže arborio, 1 větší cibule, 2 lžíce másla, 2/3 skleničky bílého suchého vína, 1 lžička šafránu, 1 litr zeleninového bujónu, 1/2 skleničky nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř

Rizoto po milánsku postup:

Na větší pánvi osmažíme na polovině másla na drobno posekanou cibulku. Přidáme opláchnutou rýži a opražíme 2-3 minuty (měla by začít průhlednět). Přidáme víno a šafrán, který jme předtím namočili do jedné lžíce vody. Vaříme pár minut dokud se víno nevsákne. Pak přidáme polovinu bujónu a na malém plameni za častého míchání vaříme dokud se nevsákne. Postupně přidáváme zbylý bujón. Rizoto dochutíme solí a pepřem. Když je rýže měkká sundáme ji z ohně a do rizota vmícháme lžíci másla a nastrouhaný parmezán. Ihned podáváme.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Rizoto po milánsku"

Stav hlasování: 2.6/5 (29 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Rizoto po milánsku ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Rizota

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci