Dnes je Pátek 25.5.2018 a svátek má Viola | V databázi máme 4 775 receptů


Tlačenka tmavá

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: Jarda

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Tlačenka tmavá ingredience:

30% libového masa z krkovičky nebo plece, 50% tučného masa, 5% jazyka a srdce, 15% vařených kůžiček, vepřové krve a polévky
Koření na 10kg tlačenky: 20g mletého pepře, 15g nového koření, 3g majoránky, 10g třeného česneku, 200g soli, podle zvyku můžeme přidat i mletý kmín, mletý hřebíček nebo strouhanou cibuli

Tlačenka tmavá postup:

Vařená vybraná masa nakrájíme na úhledné kostky (libové na větší, tučné na menší). Vařené vepřové kůže umeleme na strojku na maso. Pokrájené a mleté suroviny vložíme do větší nádoby a promícháme s mletými vepřovými kůžemi, přecezenou krví a polévkou. Směs osolíme, okořeníme a zamícháme. Po zamíchání ji volně plníme do dobře vypraného obráceného žaludlu, měchýře, popřípadě i umělého střeva. Tlačenky zavážeme a vložíme do vřelé polívky nebo vody a zavaříme. Tlačenky propícháme tenkou jehlou, abychom je zbavili vzduchzu.Pak teplotu snížíme na 90°C a vaříme cca 3 hodiny. Před vyndáním špejlí zkusíme, zda je tlačenka dostatečně uvařená (nesmí z ní vytékat krvavě zbarvená šťáva). Potom tlačenky vyndáme a dáme je do studené vody, opláchneme a položíme na misku, aby vychladly.Téměř vychlazené tlačenky obrátíme, přiložíme na ně prkénko a zatížíme je.Takto připravené tlačenky necháme úplně vychladnout, nejlépe do příštího dne.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Tlačenka tmavá"

Stav hlasování: 2.6/5 (38 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Tlačenka tmavá ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Skopové, telecí a jiné maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

  • Kuřecí satay

    Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na sil…

  • Kuřecí Satay

    Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na sil…



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci