Dnes je Čtvrtek 26.11.2020 a svátek má Artur | V databázi máme 4 796 receptů


Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Sonya

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga ingredience:

400 g vepřové plece
100 ml 33% smetany
30 g strouhanky
50 ml slunečnicového oleje
700 g mrkve
30 g čočky beluga Menu Gold
30 g hladké mouky
30 g cibule
Cukr, sůl
Bílý pepř, muškátový oříšek
Ocet

Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga postup:

Maso pomeleme najemno, přidáme sůl, 2/3 smetany, muškátový oříšek, bílý pepř a strouhanku. Vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při teplotě 200°C. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme a dusíme na oleji s cibulí. Přidáme uvařenou čočku beluga Menu Gold, zahustíme moukou, zjemníme zbytkem smetany a dochutíme solí a kořením. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga"

Stav hlasování: 3.0/5 (8 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci