Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Sonya
před čtyřmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 567×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny ingredience:
● 8 špekáčků (Špekáček od Slaniny bez éček)
● 400 g oloupané žluté cibule
● 500 g kečupu
● 500 ml tmavého piva
● 50 g mírně pikantních feferonů
● sůl
● pepř
Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny postup:
Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160°C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120°C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem. Přejeme vám dobrou chuť.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny"
Zkuste také
Reklama