Dnes je Neděle 28.4.2024 a svátek má Vlastislav | V databázi máme 4 808 receptů


Plněný bůček

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Eva

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Plněný bůček ingredience:

2kg bůčku bez kosti
150guzeného masa
150gšunky
150g slaniny
česnek
2cibule , kmín drcený, pepř, majoránka , vejce

Plněný bůček postup:

Plát bůčku zredukujeme o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do ledničky.
Oloupaný a prolisovaný česnek rozetřeme se solí a vzniklou směs vetřeme do plátu bůčku a uložíme na chvíli do lednice.
Naložené ořezy nameleme na jemno , přidáme vajíčko a promícháme. uzené maso a šunku nakrájíme na 1cm kostičky a důkladně promícháme s masovou směsí.
V plátu bůčku vytvoříme kapsu, kterou naplníme mletou směsí a sepneme jehlami.
Pekáč vyložíme slaninou, přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Kapsu do pekáče položíme kůží dolů, mírně podlijeme a vložíme do rozpálené trouby. Po hodině pečení kapsu otočíme, kůži nařízneme a za občasného podlévání pečeme ještě asi 1hodinu.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Plněný bůček"

Stav hlasování: 2.2/5 (40 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Plněný bůček ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci