Plněná panenka podle zahradnice
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Milan
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 927×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Plněná panenka podle zahradnice ingredience:
500g vepřové panenky
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
ostružinový džem
2 lžíce nastrouhaného perníku
Náplň:
100g uzeného masa
1 vejce
sůl, pepř
sušené bylinky
fazoly
Plněná panenka podle zahradnice postup:
Do panenky opatrně nařízneme kapsu. Z mletého uzeného masa, vejce, soli, pepře a bylinek umícháme jemnou náplň. Kapsu naplníme a doprostřed náplně dáme pár fazolek. Kapsu sešijeme, osolíme a na oleji zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme máslo, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka. Po upečení panenku vyjmeme a udržujeme ji teplou. Do výpeku přidáme džem a nastrouhaný perník. Šťávu krátce prohřejeme. Panenku nakrájíme a na talíři přeléváme omáčkou.Fotografie
Ohodnoťte recept "Plněná panenka podle zahradnice"
Zkuste také
Reklama