Dnes je Sobota 20.4.2024 a svátek má Marcela | V databázi máme 4 808 receptů


Hrbaté maso

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jana Lešňanská

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Hrbaté maso ingredience:

Vepřová krkovička-plátky, sádlo, olej,4ks žampiony, cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 10 dkg tvrdého sýru, zelená petrželka.

Hrbaté maso postup:

Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs:
(použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalejeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme. Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.
Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut. Pak alobal odstraníme, postrouháme sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění sýru.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Hrbaté maso"

Stav hlasování: 2.6/5 (106 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 2 komentáře

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci