Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Hovězí maso s balkánským sýrem
Hovězí maso → Omyté, osušené plátky masa po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji prudce orestujeme. Pak je vložíme do vymazané zapékací mísy, posypeme na kolečka nakr ... Pokračovat »
Segedínský guláš
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tlučený kmín, osolíme, opepříme a podlijeme ... Pokračovat »
Kuřecí maso se třemi sýry
Drůbež → Omyté a osušené maso lehce naklepeme, posypeme kořením a na rozpáleném oleji prudce orestujeme z obou stran. Dva plátky potřeme lučinou a položíme na dno vymazané mísy sýrem dolů. ... Pokračovat »
Kuřecí medailonky v plátku šunky
Drůbež → Maso lehced naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zabalíme do plátku šunky a spíchneme párátky. Máslo zpěníme na pánvi , na rozpuštěné máslo vložíme maso. Hot ... Pokračovat »
Vepřová panenka v kabátku
Vepřové maso → Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme, opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny, Spíchneme párátkem a na oleji opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a vložím ... Pokračovat »
Masové fondue s ďábelskou omáčkou
Hovězí maso → Svíčkovou nakrájíme na sousta, osolíme, opepříme a rozložíme na mísu. Všechny suroviny na omáčku, kromě tabasca, nahrubo rozmixujeme a dáme do misky. Podle chuti opatrně přidáme pá ... Pokračovat »
Vepřové kotlety trojí chuti
Vepřové maso → Kotlety na okraji naříznemem zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Pak je na oleji z obou stran zprudka opečeme. Přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, plátky ... Pokračovat »
Rychtářova bohatá kapsa
Vepřové maso → Plátky vepřového masa dostatečně naklepeme, osolíme, opepříme. Maso přikryjeme plátkem šunky, na jednu polovinu položíme plátek rajčete, okurky a proužky kapie a sýra. Náplň přikry ... Pokračovat »
Kuřecí roláda
Drůbež → Žemle nakrájené na kostičky zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hrášek a kousek másla. Vše promícháme a nakonec vmícháme ušlehaný sníh ... Pokračovat »
Kuře na zelí
Drůbež → Kysané zelí scedíme a vyklopíme do pekáče. Na to naskládáma omytá kuřecí stehna, která osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a drceným kmínem, přidáme kousek másla, malinko po ... Pokračovat »
Ztracené panenky na grilu
Vepřové maso → Chléb vykrojíme podle velikosti špalíčků a opečeme nasucho z obou stran. Poté na pánvi na oleji orestujeme silné plátky lehce posolené a okořeněné panenky. Na chléb pokládáme panen ... Pokračovat »
Sváteční mleté biftečky
Mleté masa → Maso našleháme se smetanou a necháme asi hodinu odležet. Pak přidáme vejce, sůl, koření a velmi drobně nakrájenou okurku a jablko. Nakonec vmícháme strouhanku. Přiliš tuhou směs zj ... Pokračovat »
Musaka
Mleté masa → Na rozpáleném olejí krátce osmahneme na plátky nakrájený česnek s jemně nasekanou cibulí, přidáme maso, sů, papriku a bazalku a za stálého míchání maso do zlatohněda orestujeme. Ma ... Pokračovat »
Kuře na soli
Drůbež → Kuře omyjeme a důkladně osušíme. Do suchého pekáče nasypeme ve stejnoměrné vrstvě sůl a na ní položíme prsíčky nahoru kuře. V horké troubě pečeme asi hodinu do měkka a křupava- kuř ... Pokračovat »
Kuře Lac
Drůbež → Omyté kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme se solí, solamylem a vejcem. Na rozpáleném oleji pak masovou směs prudce orestujeme, až se nudli ... Pokračovat »
Pečená kachna s knedlíkem a se zelím
Drůbež → Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách dozlatova, tučn ... Pokračovat »
Smažené řízky
Vepřové maso → Maso omyjeme, osušíme, posolíme a jemně naklepeme na tenké plátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Prsty jemně přitlačíme trojobal k masu. Na pánvi rozpálíme ole ... Pokračovat »
Vepřo, knedlo, zelo (Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím)
Vepřové maso → Vepřovou pečeni osolíme, potřeme lehce mletým pepřem, mletým nebo drceným kmínem, rozetřeným česnekem a dáme do nádoby s víkem a necháme uležet do druhého dne v lednici. Oloupan ... Pokračovat »
Hovězí pečeně s hříbky
Hovězí maso → Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a protkneme klínky slaniny. Osolíme a opepříme. Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmah ... Pokračovat »
Vepřový brabec s bramborovým knedlíkem a zelím
Vepřové maso → Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme v oleji dozlatova. Vložíme ji do pekáčku a na ni přidáme vepřové maso nakrájené na větší kostky. Posypeme kmínem a na plátky nakrájeným česnekem ... Pokračovat »
























