Dnes je Pondělí 20.11.2017 a svátek má Nikola | V databázi máme 4 767 receptů


Pečená kachna s knedlíkem a se zelím

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Lenka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Pečená kachna s knedlíkem a se zelím ingredience:

1 kachna o váze asi 1,8 kg
3 – 4 lžíce kmínu
sůl na dochucení

Pečená kachna s knedlíkem a se zelím postup:

Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách dozlatova, tučnější části během pečení mírně propichujeme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Kachnu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně tučné části nevysušily. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, krátce provaříme a procedíme, poté do něj přidáme odlité sádlo a dobře promícháme.

Příloha:

Jako příloha se k pečené kachně hodí houskové nebo bramborové knedlíky a bílé nebo červené zelí. Vhodnou variantou mohou být vařené brambory a různé druhy zeleninových salátů.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Pečená kachna s knedlíkem a se zelím"

Stav hlasování: 2.6/5 (29 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Pečená kachna s knedlíkem a se zelím ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Drůbež

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci