Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Vepřová kýta po selsku
Vepřové maso → Kýtu opláchneme a rozdělíme na menší kousky, potřeme česnekem a solí, vložíme do pekáče na kolečka pokrájené cibule, přidáme sádlo (nebo olej) a mírně podlijeme vodou. Pečeme za ob ... Pokračovat »
Plzeňský guláš
Hovězí maso → Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli do zlatohněda. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme pepř, utřený česnek, sůl, podl ... Pokračovat »
Šoulet
Drůbež → Den předtím, něž budeme vařit šoulet, namočíme do velkého hrnce fazole a kroupy (některé druhy fazolí, většinou bílé, nemusíme tak dlouho máčet, aby se později při vaření nerozvaři ... Pokračovat »
Zapečená pražská masová směs
Vepřové maso → Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme je moukou. Na oleji je z obou stran zprudka opečeme a za snížené teploty zvolna dohotovíme. Na maso položíme plátek šunk ... Pokračovat »
Vánoční krůta
Drůbež → Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Změkklé máslo utřeme se šloutky do pěny, osolíme, okořeníme, přidáme namočené a trochu vymačkané žemle, oloupané nasekané mandle a pa ... Pokračovat »
Pivovarské jehly
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a zalijeme směsí oleje, piva a grilovacího koření. Promícháme a necháme odležet. Potom maso střídavě s plátky paprik a cibule napichujeme na ... Pokračovat »
Tajemství pána domu
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Z bůčku nakrájíme podélné porce, osolíme, pokapeme podle chuti menším množstvím tabasca, potřeme částí oleje a necháme odpočinout v chladu. Porce položíme na mřížku grilu a za obča ... Pokračovat »
Kotlety na smetaně
Vepřové maso → Nakrojíme okraje kotlet, kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, Cibuli nakrájíme na pásky. Do pekáčku naklademe kotlety posypeme cibu ... Pokračovat »
Karbanátky
Mleté masa → Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, ... Pokračovat »
Sekaná - domácí sekaná
Mleté masa → Rozehřejte troubu na 190 °C. Strouhanku a maso vložte do mísy. V mixéru poté najemno zpracujte cibuli, česnek i bylinky. Přidejte do mísy spolu s vejcem a sýrem. Jemně pokrájej ... Pokračovat »
Vepřová kapsa plněná uzeným a žampiony
Vepřové maso → Plátky masa opatrně naklepeme(aby se nám nepotrhali),jemně osolíme,potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku mor.uzeného. Na pánvi si rozehřejeme lžičku ... Pokračovat »
Katův šleh
Vepřové maso → Plátky z vepřové kýty nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na horkém oleji orestujeme téměř do měkka. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, vl ... Pokračovat »
Telecí kotlety na roštu
Skopové, telecí a jiné maso → Kotlety na okraji několikrát nařízneme a zlehka naklepeme. Osolíme je, opepříme, potřeme čístí oleje a necháme v chladu. Na roštu rozehřátého grilu je za občasného potírání oleje p ... Pokračovat »
Kuře nebo slepice na paprice - Recepty
Drůbež → Kuře nebo slepici uvaříme doměkka v osolené vodě. Na oleji osmahneme do zesklovatění pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme, ihned zalijeme kuřecím (slepičím) vývarem a přiv ... Pokračovat »
Vepřové medailonky
Vepřové maso → Medailonky opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a opečeme na rozehřátém oleji a másle z obou stran. K masu přidáme na proužky nakrájenou cibuli, na klínky n ... Pokračovat »
Telecí kapsy
Skopové, telecí a jiné maso → Rozškvaříme slaninu a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájená játra a podusímel. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme dušenými játry. Přeložíme je na p ... Pokračovat »
Telecí perkelt
Skopové, telecí a jiné maso → Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené telecí maso, osmahneme, zasypeme paprikou a hned trochu podlijeme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a ... Pokračovat »
Moravský vrabec
Vepřové maso → Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme odležet. Maso dáme do pekáče, zprudka zapečeme, přidáme nakráj ... Pokračovat »
Plněná panenka
Vepřové maso → Do vepřové panenky opatrně nařízneme kapsu. Z mletého uzeného masa, vejce, soli a bylinek umícháme jemnou náplň. Kapsu naplníme a doprostřed náplně poklademe celé nebo rozpůlené fa ... Pokračovat »
Smažená svíčková
Hovězí maso → Plátky svíčkkové zlehka naklepeme, opepříme a potřeme česnekem se solí. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Obalené plátky smažíme na oleji dozlatova. ... Pokračovat »























