Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Cikánský řízek
Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky, přidáme – všechny vyjmenované ingredience, cibuli na půlkolečka, vše pěkně promícháme. Mezitím si dáme vařit nové brambory. Připr ... Pokračovat »
Nudličky s kuřecím masem
Drůbež → 1) Na oleji lehce osmahneme cibulku, česnek (doporučuji jen lehce nakrájet, né nadrobno). 2) Přidáme na drobno nakrájená kuřecí prsa a smažíme zprudka. (je dobré je mít naložené d ... Pokračovat »
Dušené Burgundské
Hovězí maso → Do mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme marinádou z poloviny oleje, pepře, mrkve, tymiánu, rozmarýnu, koňaku a vína. Během marinování maso obrátíme. Po 4 hodinách slijeme marinád ... Pokračovat »
Hovězí maso na hořčici
Hovězí maso → Plátky naklepeme, osolíme a opepříme, po obou stranách potřeme hořčicí a opečeme na rozehřátém tuku. Plátky vyjmeme a na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Potom je vložíme zpátky, z ... Pokračovat »
Námořnické maso
Hovězí maso → Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme oloupanou a nadrobmo nakrájenou cibuli a znova opečeme. Oloupané bramb ... Pokračovat »
Koleno
Skopové, telecí a jiné maso → Koleno očistíme, opláchneme, vložíme do tlakového hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme 10 minut. Po vychladnutí koleno vykostíme, vložíme do něj párky, svineme a ovážeme pevnou n ... Pokračovat »
Bombajské dušené
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kousky a 3 hodiny marinujeme ve směsi z oleje, koření, mouky a soli. Potom asi 10 minut maso i s marinádou smažíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a rajčata. P ... Pokračovat »
Závitky z roštěné s klobásou
Hovězí maso → Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí smíchanou s křenem. Na roštěnky dáme oloupanou a na půlky rozkrájenou klobásu, svineme je do válečků, ... Pokračovat »
Hovězí závitky (ptáčci)
Hovězí maso → Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci, nudličkami okurky, svine ... Pokračovat »
Vídeňské telecí řízky
Skopové, telecí a jiné maso → Telecí řízky naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Posypeme je moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obal má být zcela uzavřen. Připravené řízky vkládáme do roze ... Pokračovat »
Jehněcí maso na víně
Skopové, telecí a jiné maso → Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a spolu s očištěnou zeleninou ji osmahneme na rozehřátém olejí a másle. Přidáme maso, opečeme je, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření ... Pokračovat »
Srnčí ragú
Zvěřina → Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené maso a slaninu a vše osmahneme. Potom zalijeme v ... Pokračovat »
Králík na cibuli
Zvěřina → Drobně rozkrájenou cibuli osmažíme na slanině, přidáme porci králíka, osolíme, přidáme ostatní koření a králíka po všech stranách opečeme. Potom mírně podlijeme vodou a dusíme. Měk ... Pokračovat »
Sekané řízečky z králíka
Zvěřina → Králičí předek v osolené vodě uvaříme dopoloměkka. Maso z kostí obereme a semeleme je spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, sůl, koření a ... Pokračovat »
Králík na víně
Zvěřina → Očištěného králíka rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a osolíme. V kastrolu na oleji smícháme s polovinou dávky másla necháme zpěnit cibuli. Přidáme porce králíka, opečeme je, ... Pokračovat »
Sekaná pečeně v těstíčku
Mleté masa → Sekanou pečeni nakrájíme na plátky. Namáčíme je v mouce a potom v těstíčku připraveném z mléka, mouky, vajec a soli. Těsto má být husté asi jaiko na kapání. Namočené plátky vkládám ... Pokračovat »
Hamburgery
Mleté masa → Mleté maso, vejce, cibuli a koření dobře smícháme, rozdělíme na čtyři díly, uděláme z nich placičky a potřeme olejem. Vložíme na rozehřátý gril a grilujeme po obou stranách dozlato ... Pokračovat »
Domácí prejt
Vepřové maso → Vařené maso umeleme v masovém strojku spolu s žemlemi namočenými ve vývaru. Přidáme vařená a mletá játra. Do směsi přidáme nadrobno pokrájenou, na polovině sádla osmahnutou cibuli, ... Pokračovat »
Kuře dušené na červeném víně
Drůbež → Kuře rozdělíme na menší porce. Prolisovaný česnek smícháme se solí a pepřem a porce kuřete touto směsí potřeme. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm osmahneme na plátky nakrájenou c ... Pokračovat »
Uzené maso v kysaném zelí
Skopové, telecí a jiné maso → Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vod ... Pokračovat »
























