Dnes je Středa 19.11.2025 a svátek má Alžběta | V databázi máme 4 809 receptů


Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)

  • Cikánský řízek

    Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky, přidáme – všechny vyjmenované ingredience, cibuli na půlkolečka, vše pěkně promícháme. Mezitím si dáme vařit nové brambory. Připr ... Pokračovat »

  • Nudličky s kuřecím masem

    Drůbež → 1) Na oleji lehce osmahneme cibulku, česnek (doporučuji jen lehce nakrájet, né nadrobno). 2) Přidáme na drobno nakrájená kuřecí prsa a smažíme zprudka. (je dobré je mít naložené d ... Pokračovat »

  • Dušené Burgundské

    Hovězí maso → Do mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme marinádou z poloviny oleje, pepře, mrkve, tymiánu, rozmarýnu, koňaku a vína. Během marinování maso obrátíme. Po 4 hodinách slijeme marinád ... Pokračovat »

  • Hovězí maso na hořčici

    Hovězí maso → Plátky naklepeme, osolíme a opepříme, po obou stranách potřeme hořčicí a opečeme na rozehřátém tuku. Plátky vyjmeme a na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Potom je vložíme zpátky, z ... Pokračovat »

  • Námořnické maso

    Hovězí maso → Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme oloupanou a nadrobmo nakrájenou cibuli a znova opečeme. Oloupané bramb ... Pokračovat »

  • Koleno

    Skopové, telecí a jiné maso → Koleno očistíme, opláchneme, vložíme do tlakového hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme 10 minut. Po vychladnutí koleno vykostíme, vložíme do něj párky, svineme a ovážeme pevnou n ... Pokračovat »

  • Bombajské dušené

    Vepřové maso → Maso nakrájíme na kousky a 3 hodiny marinujeme ve směsi z oleje, koření, mouky a soli. Potom asi 10 minut maso i s marinádou smažíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a rajčata. P ... Pokračovat »

  • Závitky z roštěné s klobásou

    Hovězí maso → Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí smíchanou s křenem. Na roštěnky dáme oloupanou a na půlky rozkrájenou klobásu, svineme je do válečků, ... Pokračovat »

  • Hovězí závitky (ptáčci)

    Hovězí maso → Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci, nudličkami okurky, svine ... Pokračovat »

  • Vídeňské telecí řízky

    Skopové, telecí a jiné maso → Telecí řízky naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Posypeme je moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obal má být zcela uzavřen. Připravené řízky vkládáme do roze ... Pokračovat »

  • Jehněcí maso na víně

    Skopové, telecí a jiné maso → Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a spolu s očištěnou zeleninou ji osmahneme na rozehřátém olejí a másle. Přidáme maso, opečeme je, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření ... Pokračovat »

  • Srnčí ragú

    Zvěřina → Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené maso a slaninu a vše osmahneme. Potom zalijeme v ... Pokračovat »

  • Králík na cibuli

    Zvěřina → Drobně rozkrájenou cibuli osmažíme na slanině, přidáme porci králíka, osolíme, přidáme ostatní koření a králíka po všech stranách opečeme. Potom mírně podlijeme vodou a dusíme. Měk ... Pokračovat »

  • Sekané řízečky z králíka

    Zvěřina → Králičí předek v osolené vodě uvaříme dopoloměkka. Maso z kostí obereme a semeleme je spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, sůl, koření a ... Pokračovat »

  • Králík na víně

    Zvěřina → Očištěného králíka rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a osolíme. V kastrolu na oleji smícháme s polovinou dávky másla necháme zpěnit cibuli. Přidáme porce králíka, opečeme je, ... Pokračovat »

  • Sekaná pečeně v těstíčku

    Mleté masa → Sekanou pečeni nakrájíme na plátky. Namáčíme je v mouce a potom v těstíčku připraveném z mléka, mouky, vajec a soli. Těsto má být husté asi jaiko na kapání. Namočené plátky vkládám ... Pokračovat »

  • Hamburgery

    Mleté masa → Mleté maso, vejce, cibuli a koření dobře smícháme, rozdělíme na čtyři díly, uděláme z nich placičky a potřeme olejem. Vložíme na rozehřátý gril a grilujeme po obou stranách dozlato ... Pokračovat »

  • Domácí prejt

    Vepřové maso → Vařené maso umeleme v masovém strojku spolu s žemlemi namočenými ve vývaru. Přidáme vařená a mletá játra. Do směsi přidáme nadrobno pokrájenou, na polovině sádla osmahnutou cibuli, ... Pokračovat »

  • Kuře dušené na červeném víně

    Drůbež → Kuře rozdělíme na menší porce. Prolisovaný česnek smícháme se solí a pepřem a porce kuřete touto směsí potřeme. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm osmahneme na plátky nakrájenou c ... Pokračovat »

  • Uzené maso v kysaném zelí

    Skopové, telecí a jiné maso → Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vod ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter

Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři: