Pikantní králík
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: KremerJiří
před 16 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 742×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pikantní králík ingredience:
1 králík,5 stružků česneku,2 oloupané cibule,3lžíce olivového oleje,100g špeku,5lžic kečupu,špetka tymiánu(lze nahradit i rozmarýnem),špetka soli a pepře,šťáva z jednoho citrónu(většího),3polévkové lžíce plnotučné hořčice a 3 polévkové lžíce bílého jogurtu(ne light!!!).
Pikantní králík postup:
králíka omyjeme rozporcujeme ,prošpikujeme slaninou,pomažeme utřeným česnekem se solí a naskládáme do pekáčku nebo misky.Poté posolíme ,opepříme a polejeme šťávou z citrónu a přidáme tymián nebo zázvor,očistíme cibuli a nakrájíme na kolečka a dáme ještě na králíka a přidáme olivový olej.vše důkladně promneme ,přikrejeme fólií a dáme do chladna proležet.Nejlépe do druhého dne.Druhý den podlejeme buď vodou nebo vývarem a pod pokličkou pečeme do poloměka při 200 C asi tak 40 minut.Pak pokličku sundáme přidáme kečup a hořčici a odkryté pečeme ještě zhruba 20 minut.ke koncí přidáme bílý jogurt promícháme a můžeme podávat.Jako příloha je možné houskový knedlík,bramborový knedlík,Brambory,ale i celozrné pečivo .Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pikantní králík"
Zkuste také
Reklama