Dnes je Pátek 20.7.2018 a svátek má Ilja | V databázi máme 4 775 receptů


Pravý biftek

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Dáša

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Pravý biftek ingredience:

4 plátky hovězí svíčkové
4 vejce
olej
sůl
pepř
2 cibule




Pravý biftek postup:

Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky 4 cm, mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 min. Hotové maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké. Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý. Nakonec opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka.
Bifteky ozdobíme cibulkou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Pravý biftek"

Stav hlasování: 2.7/5 (111 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 2 komentáře

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Hovězí maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci