Dnes je Středa 24.4.2024 a svátek má Jiří | V databázi máme 4 808 receptů


Hrachovka

Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Kačena

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Hrachovka ingredience:

1 cibule
100g sádla
80g hladké mouky
pepř mletý, sůl
zrnka mletého pepře
1/2 celeru
200g hrachu
polévkové koření
majoránka
300g telecích a hovězích kostí
1 karotka
petržel s natí
třený česnek
smažené kostky rohlíku








Hrachovka postup:

V osolené vodě dáme vařit vývar z kostí. Po chvilce opepříme, přidáme kořenovou zeleninku a cibuli. Vaříme doměkka a hotový vývar procedíme. Den předem namočený hrách uvaříme doměkka a rozmixujeme. Z kusu sádla a mouky uděláme jíšku a za stálého míchání přilijeme vývar a necháme povařit. Za půl hodiny přihodíme rozmixovaný hrách, pepř a necháme dále vařit. Před koncem varu přidáme drcený česnek, doplníme polévkovým kořením a majoránkou. Servírujeme se smaženým rohlíkem a dozdobit můžeme petrželkou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Hrachovka"

Stav hlasování: 2.4/5 (103 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Hrachovka ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Masové vývary a polévky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci