Biskupský beránek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Zdenka
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 21 378×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Biskupský beránek ingredience:
2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička cukru
1 smetana ke šlehání
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
nastrouhaná citronová kůra
hrst nasekaných mandlí
hrst kandovaného ovoce
nalámaná čokoláda
čokoládová poleva
Biskupský beránek postup:
Žloutky utřeme s cukry, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, zalijeme smetanou, přidáme nasekané mandle, ovoce a čokoládu a pořádně promícháme. Nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků. Pečeme v dobře vymazané a vysypané formě při 180 C. Po upečení polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do chladu.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Biskupský beránek"
Zkuste také
Reklama