Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Smažená telecí játra v těstíčku
Skopové, telecí a jiné maso → Játra odblaníme, nakrájíme na menší kousky, na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme. Z vajec, soli, vína a mouky rozmícháme těstíčko. Plátky jater namáčíme do těstíčka, necháme ok ... Pokračovat »
Svíčkové řezy na bylinkách
Hovězí maso → Svíčkové řezy zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme máslo, nadrobno pokrájené bylinky a zvolna dohotovíme ... Pokračovat »
Vepřové kotlety na rozmarýně
Vepřové maso → Kotlety na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme ve směsi mouky a naksekaného rozmarýnu. Pak je na oleji z obou stran prudka opečeme. ... Pokračovat »
Krůtí plátky podle houbaře
Drůbež → Krůtí plátky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme. Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme do měkka. ... Pokračovat »
Krůtí závitky plněné zelím
Drůbež → Okapané kysané zelí nakrájíme a krátce podusíme v malém množství vody. Je-li příéliš kyselé, přisladíme ho. Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek masa položíme ... Pokračovat »
Pečená kachna
Drůbež → Kachnu zvenku i zevnitř osolíme a pokmínujeme. Vložíme do pekáčku v předehřáté troubě nejprve zpečeme, potom podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání z ... Pokračovat »
Medová kachna
Drůbež → Kachnu potřeme zálivkou, kterou připravíme smíchánímn všech surovin (med, víno, sójová omáčka, glutasol) podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme. Po chvíli pečení teplo ... Pokračovat »
Pečený králík
Zvěřina → Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso po ... Pokračovat »
Králík na smetaně
Zvěřina → Omyté předky potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, krátce podusímke, mírně podlijeme vodou s rozp ... Pokračovat »
Pečený bažant
Zvěřina → Omytého bažanta potřeme uvnitř i na povrchu solí a prošpikujeme nudličkami slaniny. Vložíme jej na rozpuštěné máslo, přidáme pepř, mírně podlijeme a v troubě zvolna pečeme do měkka ... Pokračovat »
Holandský řízek
Mleté masa → K masu přidáme sýr, hrubou mouku, strouhanku, mléko, sůl, vejce a všechno koření. Pečlivě promícíme a ještě prohněteme rukama. Z hmoty tvarujeme placičky, ty obalujeme postupně v h ... Pokračovat »
Milánské špagety
Mleté masa → Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, krátce orestujeme, zalijeme sojovou omáčkou a worcesterem a dusíme asi 20 minut. Je-li třeba, trošku podlijem ... Pokračovat »
Slavnostní plněné plátky
Vepřové maso → Plátky hodně rozklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso okořeníme muškátovým květem a promícháme s vejcem. Směsí potřeme masové plátky, přeložíme, zajistíme jehlami a vytva ... Pokračovat »
Svíčkové řezy v pikantní směsi
Hovězí maso → Svíčkové řezy zlehka naklepeme, osolíme, porášíme moukou a na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme máslo, nakrájené párky, celé cibulky, plátky žampionů, nakrájenou papr ... Pokračovat »
Krůtí plátky s pórkem
Drůbež → Krůtí plátky zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme, posypeme bylinkami, obalíme v mouce a na oleji zprudka opečeme. Plátky vyjmeme, přidáme máslo, nakrájený pórek, krátce osmahneme, ... Pokračovat »
Kuře nadivoko
Drůbež → Naporcované kuře protáhneme proužky slaniny obalenými v koření divočina, osolíme azlehka obalíme v mouce. Cibuli nakrájenou na klínky zpěníme na oleji, přidáme maso, zlehka osmahne ... Pokračovat »
Hovězí Steak (Steak z hovězího masa)
Hovězí maso → Prvně si přečtěte tyto zásady pro správnou přípravu steaku, až dole najdete postup pro přípravu. Zásada č. 1 / nejdůležitější = nákup masa správně odleželého: To poznáme dle ... Pokračovat »
Kuřecí nudličky v sýrovém těstíčku
Drůbež → Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl. Vznikne husté, hladké těstíčk ... Pokračovat »
Kuře kung-pao
Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a smažíme na pánvy. Osolíme, opepříme, přidáme zázvor, solamyl, arašídy, česnek a nakonec zalijeme sojovou omáčkou a dusíme do měkka. ... Pokračovat »
Čevapčiči
Mleté masa → Mleté maso ochutíme, vytvoříme menší šišky, které poté smažíme na oleji. Podáváme s bramborem, hořčicí a cibulí ... Pokračovat »






















