Dnes je Čtvrtek 20.11.2025 a svátek má Nikola | V databázi máme 4 809 receptů


Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)

  • Smažená telecí játra v těstíčku

    Skopové, telecí a jiné maso → Játra odblaníme, nakrájíme na menší kousky, na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme. Z vajec, soli, vína a mouky rozmícháme těstíčko. Plátky jater namáčíme do těstíčka, necháme ok ... Pokračovat »

  • Svíčkové řezy na bylinkách

    Hovězí maso → Svíčkové řezy zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme máslo, nadrobno pokrájené bylinky a zvolna dohotovíme ... Pokračovat »

  • Vepřové kotlety na rozmarýně

    Vepřové maso → Kotlety na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme ve směsi mouky a naksekaného rozmarýnu. Pak je na oleji z obou stran prudka opečeme. ... Pokračovat »

  • Krůtí plátky podle houbaře

    Drůbež → Krůtí plátky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme. Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme do měkka. ... Pokračovat »

  • Krůtí závitky plněné zelím

    Drůbež → Okapané kysané zelí nakrájíme a krátce podusíme v malém množství vody. Je-li příéliš kyselé, přisladíme ho. Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek masa položíme ... Pokračovat »

  • Pečená kachna

    Drůbež → Kachnu zvenku i zevnitř osolíme a pokmínujeme. Vložíme do pekáčku v předehřáté troubě nejprve zpečeme, potom podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání z ... Pokračovat »

  • Medová kachna

    Drůbež → Kachnu potřeme zálivkou, kterou připravíme smíchánímn všech surovin (med, víno, sójová omáčka, glutasol) podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme. Po chvíli pečení teplo ... Pokračovat »

  • Pečený králík

    Zvěřina → Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso po ... Pokračovat »

  • Králík na smetaně

    Zvěřina → Omyté předky potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, krátce podusímke, mírně podlijeme vodou s rozp ... Pokračovat »

  • Pečený bažant

    Zvěřina → Omytého bažanta potřeme uvnitř i na povrchu solí a prošpikujeme nudličkami slaniny. Vložíme jej na rozpuštěné máslo, přidáme pepř, mírně podlijeme a v troubě zvolna pečeme do měkka ... Pokračovat »

  • Holandský řízek

    Mleté masa → K masu přidáme sýr, hrubou mouku, strouhanku, mléko, sůl, vejce a všechno koření. Pečlivě promícíme a ještě prohněteme rukama. Z hmoty tvarujeme placičky, ty obalujeme postupně v h ... Pokračovat »

  • Milánské špagety

    Mleté masa → Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, krátce orestujeme, zalijeme sojovou omáčkou a worcesterem a dusíme asi 20 minut. Je-li třeba, trošku podlijem ... Pokračovat »

  • Slavnostní plněné plátky

    Vepřové maso → Plátky hodně rozklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso okořeníme muškátovým květem a promícháme s vejcem. Směsí potřeme masové plátky, přeložíme, zajistíme jehlami a vytva ... Pokračovat »

  • Svíčkové řezy v pikantní směsi

    Hovězí maso → Svíčkové řezy zlehka naklepeme, osolíme, porášíme moukou a na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme máslo, nakrájené párky, celé cibulky, plátky žampionů, nakrájenou papr ... Pokračovat »

  • Krůtí plátky s pórkem

    Drůbež → Krůtí plátky zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme, posypeme bylinkami, obalíme v mouce a na oleji zprudka opečeme. Plátky vyjmeme, přidáme máslo, nakrájený pórek, krátce osmahneme, ... Pokračovat »

  • Kuře nadivoko

    Drůbež → Naporcované kuře protáhneme proužky slaniny obalenými v koření divočina, osolíme azlehka obalíme v mouce. Cibuli nakrájenou na klínky zpěníme na oleji, přidáme maso, zlehka osmahne ... Pokračovat »

  • Hovězí Steak (Steak z hovězího masa)

    Hovězí maso → Prvně si přečtěte tyto zásady pro správnou přípravu steaku, až dole najdete postup pro přípravu. Zásada č. 1 / nejdůležitější = nákup masa správně odleželého: To poznáme dle ... Pokračovat »

  • Kuřecí nudličky v sýrovém těstíčku

    Drůbež → Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl. Vznikne husté, hladké těstíčk ... Pokračovat »

  • Kuře kung-pao

    Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a smažíme na pánvy. Osolíme, opepříme, přidáme zázvor, solamyl, arašídy, česnek a nakonec zalijeme sojovou omáčkou a dusíme do měkka. ... Pokračovat »

  • Čevapčiči

    Mleté masa → Mleté maso ochutíme, vytvoříme menší šišky, které poté smažíme na oleji. Podáváme s bramborem, hořčicí a cibulí ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter

Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři: