Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Hovězí závitky plněné slaninou
Hovězí maso → Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a na každý položíme plátek slaniny. Maso svineme, spíchneme párátkem. Závitky namáčíme v rozpuštěném másle, srovnáme je do kastrolu, zakr ... Pokračovat »
Nadívané bifteky
Hovězí maso → Bifteky lehce naklepeme, pak opatrně po jedné straně nařízneme (uděláme kapsu). Mleté telecí nebo drůbeží maso spojíme se žampiony, podušenými na másle a drobně pokrájenou cibulí. ... Pokračovat »
Kuřecí řízky v marinádě- GRILOVANÉ
Grilované maso → Rozčtvrtit banán a zabalit do plátku šunky a omočit v marinádě. MARINÁDA: koňak,olej a koření. Namočené konce závitku ještě namočíme v nastrouhaném sýru. Pak to zabalíme do naklepa ... Pokračovat »
Pradědovo tajemství
Vepřové maso → Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo ... Pokračovat »
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla
Vepřové maso → Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé ko ... Pokračovat »
Kuřecí prsa pod peřinkou
Drůbež → Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme plátkem šunky a kopečkem běžně ochucené sekané tak, aby bylo maso zakryté, po ... Pokračovat »
Námořnické kotlety
Vepřové maso → Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí ... Pokračovat »
Kovářské kotlety
Vepřové maso → Plech vymažeme olejem a poklademe kolečky cibule. Na ni položíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a posypeme sýrem. Vložíme do trouby. Až se sýr rozteče zalejeme šlehačkou a p ... Pokračovat »
Pivovarský tokáň
Vepřové maso → Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle os ... Pokračovat »
Tatarské maso
Vepřové maso → Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo ... Pokračovat »
Uzené maso pana šenkýře
Skopové, telecí a jiné maso → Uzené maso nakrájíme na nudličky, slabě osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. K opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a krátce osmažíme. Pak přidám ... Pokračovat »
Krakonošův dlabanec
Vepřové maso → Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit. Na bram ... Pokračovat »
Zbojnická rožeň
Vepřové maso → Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do d ... Pokračovat »
Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou
Vepřové maso → Jehněčí kotlety opláchneme, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Změklé máslo utřeme s dijonskou hořčicí, přisypeme strouhanku, přidáme prolisovaný česnek a prove ... Pokračovat »
Flambovaná skopová žebírka
Skopové, telecí a jiné maso → Žebírka částečně zbavíme tuku, zlehka naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2-3 hodiny odležet. Poté žebírka zprudka opečeme na oleji, zastříkáme koňakem a oflambujeme ... Pokračovat »
Tatarák - tatarský biftek
Hovězí maso → Maso na tatarský biftek (tatrák) dvakrát přemeleme, aby bylo jemné a pokud máme rádi opravdu jemný tatarák, můžeme maso naškrábat nožem. Maso dáme do misky, přidáme cibuli, hořčici ... Pokračovat »
Kuřecí špalíčky s hořčicí
Drůbež → Porce kuřete vložíme do pekáčku a jejich povrch potřeme směsi másla, hořčice, citronové šťávy, cukru a papriky, dochucené dle potřeby solí a pepřem. Takto upravené špalíčky zapečem ... Pokračovat »
Kuře dušené na červeno
Drůbež → Naporcované kuře zprudka orestujeme na olej, až zčervená a tuk se vypaří. Přilijeme ocet a opět ho necháme vysmažit. Poté kousky zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Přidáme k nim ... Pokračovat »
Kuře na chilli
Drůbež → Do každého ze stehen uděláme nožem 3 zářezy a potřeme je sójovou omáčkou. V pánvi rozehřejeme olej a stehna v něm za častého obracení 20 minut restujeme. Chilli papričku zbavíme se ... Pokračovat »
Pikantní králičí šlehy
Zvěřina → Stehna vykostím a maso nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme vejce včetně ostatních přísad, dobře promícháme a necháme odležet 1 den. Poté ze směsi tvoříme placičky a smažíme je na ... Pokračovat »








