Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Králík se švestkovou omáčkou
Zvěřina → Do pekáčku rozdělíme králičí běhy, osolíme, přidáme máslo pokrájené na kousky, podlijeme vodou a maso upečeme doměkka. Mezitím si připravíme omáčku: V kastrůlku rozehřejeme máslo, ... Pokračovat »
Kuřecí stehýnka s vůní lesa
Drůbež → Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Okmínujeme a vložíme na dno širšího kastrolu. Omytá stehna osolíme, posypeme grilovacím kořením a položíme je na houby. Na každé stehno dáme k ... Pokračovat »
Pečené kuře s houbovým bříškem
Drůbež → Kuře očistíme, osolíme s posypeme paprikou na povrchu i uvnitř. Houby nakrájíme na plátky, osolíme, pokmínujeme a střídavě s kousky másla a petrželovou natí důkladně naplníme vnitř ... Pokračovat »
Kuřátko na houbách s vínem
Drůbež → Kuře omyjeme, rozdělíme na části a osolíme. Na pánvi s rozpáleným oejem porce kuřete osmahneme dočervena a poté je vyjmeme. Olej slijeme do hrnce, přidáme máslo, cibuli nakrájenou ... Pokračovat »
Kuřecí koule s chilli
Drůbež → Kuřecí maso smícháme s cibulkou, chilli, zázvorem, kukuřicí, solí a pepřem. Směs rozdělíme asi na 16 dílů a z každého vytvarujeme kouli.Urovnáme je do pařáčku a koule v páře vaříme ... Pokračovat »
Kuřecí čína
Drůbež → Maso nakrájíme na drobné kousky, vložíme do misky, přidáme pokrájenou cibuli, velmi jemně nasekanou chilli papričku, cukr, sůl, solamyl, oba druhy omáček a nakonec přidáme syrový ž ... Pokračovat »
Kuřecí steak s pivním přelivem
Drůbež → Nejprve si připravíme pivní kostky- pivo přivedeme k varu a zahustíme ho solamylem (ten nejprve rozpustíme v trošce vody než ho přidáme do piva). Zchladlou směs nalijeme do tvoříte ... Pokračovat »
Pohádkové kuřecí balíčky
Drůbež → Na oleji osmahneme cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme nakrájenou hlívu a orestujeme. Podle chuti směs osolíme, opepříme a odstavíme. Kuřecí prsa nařízneme, plátky lehce pokapeme a ... Pokračovat »
Medové kuřecí překvapení
Drůbež → Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Do pánve vložíme 25g másla, osmažíme na něm kuřecí plátky dozlatova a přeložíme je do nahřáté misky. Do pánve dáme zbytek másla a rozehřejeme ... Pokračovat »
Kuře na medu a sójové omáčce
Drůbež → V míse smícháme med, sójovou omáčku, čínské koření, víno a česnek. V kůži na stehnech uděláme ostrým nožem po třech zářezech, celá potřeme připravenou marinádou, zakryjeme je a nec ... Pokračovat »
Medové kuře s vůní česneku
Drůbež → V litrovém hrnku si připravíme marinádu: česnek rozmačkáme, přidáme rozehřátý med, koření a dolijeme do tří čtvrtin olej. Kuře napovrchu i uvnitř potřeme marinádou, zalijeme zbytke ... Pokračovat »
Falešná kachna na víně se zelím
Drůbež → Jednotlivá kuřecí prsa podrtíme na prkénku pěstí a nožem každé překrojíme na dvě stejně velké části. Takto upravené kousky osolíme, opepříme a posypeme hojně sušeným česnekem. Záro ... Pokračovat »
Králičí hřbet v jogurtu
Drůbež → Do jogurtu v misce přilijeme šťávu vymačkanou z celého citrónu a pomeranče, olej, přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl, pepř a vše promícháme. Králičí hřbety osolíme a opepřím ... Pokračovat »
Debrecinské plněné roštěnky
Hovězí maso → Roštěnky zlehka naklepeme a potom do každé prořízneme kapsu. Sterilované okurky a žampiony nadrobno nakrájíme, zabalíme do plátku debrecínky a balíčky vložíme do kapes.Roštěnky pár ... Pokračovat »
Pikantní roštěná
Hovězí maso → Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a poprášíme moukou. Pka je na oleji z obou stran zprudka opečeme, přidáme máslo, na klínky nakrájenou c ... Pokračovat »
Masová nádivka zapečená v bramborách
Mleté masa → K masu přidáme vejce, nakrájenou cibuli, navlhčenou žemli, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankoou, rozložíme do ní polovinu br ... Pokračovat »
Masový nákyp
Mleté masa → Maso promícháme se žemlí navlhčenou smetanou, žloutky, solí, pepřem a dobře našleháme se studeným vývarem. Přidáme nasekanou petrželku a tuhý sníh z bílků. Masovou směs rozložíme d ... Pokračovat »
Patizon plněný mletým masem
Grilované maso → Patizon oloupeme, odřízneme vršek a vnitřek vydlabeme lžící. Maso promícháme se žemlí namočenou v mlécee, vejcem, na kostičky nakrájenou slaninou, nastrouhaným sýrem, osolíme, opep ... Pokračovat »
Perlička na zámecký způsob
Drůbež → Na směsi oleje, másla a nakrájené slaniny osmahneme na klínky nakrájenou cibuli. Přidáme rozčtvrcenou perličku, osmahneme, osolíme, okořeníme, trochu podlijeme a za občasného podlé ... Pokračovat »
Pečená krůta s uzenářskou nádivkou
Drůbež → Z mletého masa, soli, paštikového koření, rozšlehaného vejce, smetany a nadrobno nakrájené klobásy uděláme nádivku. Krůtu osolíme a nádivku vložíme pod kůži prsou. Pak dáme krůtu d ... Pokračovat »







