Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Kuře na baskitský způsob
Drůbež → Kuře rozporcujeme na čtvrtiny. Naříznutá rajčata oloupeme a nakrájíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm porce kuřete ze všech stran. ... Pokračovat »
Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem
Zvěřina → Králičí stehna omyjeme studenou vodou, osušíme a důkladně odblaníme. Můžeme je ještě rozdělit na menší části a protáhnout je proužky slaniny nebo ostrým nožem uděláme do masa otvor ... Pokračovat »
Kuřecí kari
Drůbež → Cibulku osmahneme, přidáme sušené koření a pražíme asi pět minut. Přidáme kousky kuřete a opečeme je ze všech stran. 2. Zalijeme kokosovým mlékem, vodou, osolíme a na mírném ohni ... Pokračovat »
Marocké kuličky s chilli a mátou
Skopové, telecí a jiné maso → Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, které poté nadrobno nasekáme nebo hruběji umeleme na masovém strojku. Osolíme, okořeníme, vmícháme jemně nakrájenou cibuli, posek ... Pokračovat »
Kuřecí prsa s harissou a cizrnou
Drůbež → Omytá kuřecí prsa naložíme do směsi z harissy, 3 lžic oleje a lžíce lístků koriandru a necháme hodinu marinovat. Řapíky celeru omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Rozinky propláchneme a ... Pokračovat »
Kuřecí řízky s olivami a balkánským sýrem
Drůbež → Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na oleji, ke konci přidáme asi lžíci másla pro jemnější chuť. Zalijeme smetanou, do které nastrouháme balkán a ... Pokračovat »
Chobotničky z kuřecích prsou
Drůbež → Máslo rozpustíme na pánvi. Poté kuřecí prsa nařízneme na chobotničky a orestujeme. Po orestování přiložíme na prsa plátky slaniny, kuřecí prsa tak dostanou výbornou chuť. Nakrájíme ... Pokračovat »
Kuřecí pánev na sladko-kyselo
Drůbež → Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Smícháme bílek, škrob, polovinu sójové omáčky a přidáme maso. Zamícháme a necháme 30 minut odpočinout. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájí ... Pokračovat »
Vepřová žebírka s cibulkou
Vepřové maso → Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině ... Pokračovat »
Telecí žebírka na slanině
Skopové, telecí a jiné maso → Telecí žebírka na okrajích nařízneme, osolíme a protáhneme proužky slaniny. Na rozpáleném másle je po obou stranách opečeme, vložíme do kastrolu, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké ... Pokračovat »
Hovězí závitky plněné párky
Hovězí maso → Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a do každého zavineme půl párku tak, aby po obou stranách vyčníval. Závitky ovážeme nití, opečeme na másle, a když jsou opečené, p ... Pokračovat »
Pečená telecí kýta v obalu
Skopové, telecí a jiné maso → Pěkný kousek telecí kýty osolíme, naklepeme v menší plát, který obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Maso dáme na rozpálené máslo na pekáč, vložíme do trouby a za o ... Pokračovat »
Hamburská pečená telecí kýta na smetaně
Skopové, telecí a jiné maso → Maso posolíme, protáhneme slaninou a jazykem, dáme péci na kastrol, ve kterém rozpustíme máslo a morek. Přidáme koření, kápneme ocet a maso pečeme za občasného podlévání do měkka. ... Pokračovat »
Telecí řízky se šunkou a sýrem
Skopové, telecí a jiné maso → Řízky naklepeme, okraje nařízneme, posolíme je a opečeme po obou stranách na másle. Do zbylého tuku přidáme na nudličky nakrájenou šunku, trochu ji opečeme, poprášíme moukou, osmah ... Pokračovat »
Telecí žebírka na houbách
Skopové, telecí a jiné maso → Žebírka osolíme a nařízneme. Opečeme je zprudka po obou stranách na másle. Vyndáme je, do zbylého tuku přidáme nakrájené žampióny, zakapeme citrónem, okořeníme je kmínem, podusíme ... Pokračovat »
Telecí řízky na paprice
Skopové, telecí a jiné maso → Řízky lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, škvarečky vybereme. K tuku, který zbyde v pánvi, přidáme máslo, řízky v něm zprudka ... Pokračovat »
Kuřecí prsa dušená na zázvoru
Drůbež → Prsa opečeme na másle do růžova, osolíme a opepříme. Přidáme jemně nasekaný česnek a zvolna opékáme, aby se nespálil. Maso podlijeme horkou vodou, v níž jsme rozpustili bujón a dus ... Pokračovat »
Pečené kuře s nádivkou
Drůbež → Vnitřek kuřete osolíme, opepříme, potřeme nasekanou petrželkou, naplníme menší částí nádivky a pevně zašijeme. Kuře postavíme spodní částí těla do menšího hrnce tak, aby se hořejše ... Pokračovat »
Bifteky ze sekaného masa na víně
Mleté masa → Do mletého masa přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli a vejce. Směs osolíme, okořeníme a vmícháme jemně mletou citronovou kůru a tolik mouky a strouhanky, abychom mohli utvo ... Pokračovat »
Krokety z mletého masa
Mleté masa → Mleté maso spojíme s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, koření, citronovou kůru a petrželku a směs zahustíme strouhankou. Tvoříme kratší ploché kro ... Pokračovat »







