Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
pikantní kuřecí maso v omačce
Hovězí maso → Kuřecí řízky nakrájíme na kostečky přidáme koření cibuli a nadrcení česnek vše promícháme a přidáme soj.omáčku a olej a znovu promícháme necháme cca1 hodinu v chladničce proležet(m ... Pokračovat »
Kuřecí roláda
Drůbež → Malou zapékací mísu vyložíme pečícím papírem a naklepanými a okořeněnými řízky (3ks), tak aby přečuhovaly přes okraje formy. Pak dáme slaninu, sýr, míchaná vejce, zeleninu, slaninu ... Pokračovat »
Játra na minutku
Drůbež → Játra orestujeme na troše tuku,opepříme, pokapeme sójovou omáčkou a zalejeme kečupem, který necháme trochu vydusit, nakonec osolíme. ... Pokračovat »
Kuřecí směs v bramboráčku
Drůbež → Na cibuli orestujeme nakrájená kuřecí prsa, osolíme, opepříme a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme kečupem a trošku podlijeme vodou. Směs necháme chvíl ... Pokračovat »
Vepřové řízky v těstíčku
Vepřové maso → Brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a za chvíli slijeme vodu, kterou pustily. Přidáme vejce, zaprášíme hladkou moukou,přidáme nastrouhaný sýr, pepř a dobře promícháme. Těsto je t ... Pokračovat »
Krkovička na kysaném zelí
Vepřové maso → Pekáček vyložíme kysaným zelím, na to přidáme žampiony, poklademe naklepanou krkovičkou , osolíme a opepříme. Na každou krkovičku položíme plátek slaniny a kopeček kysaného zel ... Pokračovat »
Tlačenka tmavá
Skopové, telecí a jiné maso → Vařená vybraná masa nakrájíme na úhledné kostky (libové na větší, tučné na menší). Vařené vepřové kůže umeleme na strojku na maso. Pokrájené a mleté suroviny vložíme do větší nádob ... Pokračovat »
Domácí vinné klobásy
Vepřové maso → Libové i tučné maso pečlivě zbavíme všech tvrdých blan a šlach. Libové vepřové maso dvakrát umeleme na strojku na maso co nejjemněji, tučné vepřové maso umeleme pouze jednou. Do vě ... Pokračovat »
Domácí masová tlačenka
Vepřové maso → Připravené suroviny nakrájíme na větší kostky ( 2-4cm). Vařené kůže umeleme na jemno na strojku na maso. Pokrájené suroviny vložíme do větší nádoby, okořeníme, osolíme a smícháme s ... Pokračovat »
Rychlá svíčková
Hovězí maso → Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a proložíme slaninou. Necháme uležet (asi 2 hod.). Zeleninu nakrájíme a osmahneme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a opět osmahneme. Zasype ... Pokračovat »
Kuřecí stehna na cibuli
Drůbež → Kuřecí stehna opláchneme osolíme, cibuli nakrájíme na jemno a nasypeme do pekáčku na vrch položíme stehna a kousek másla a dáme péct cca 90 min. v troubě, občas polijeme výpekem. P ... Pokračovat »
Kachna pečená s jablky
Drůbež → Kachnu 2 hodiny před pečením nasolíme. Opraná jablka nakrájíme na dílky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kachnu naplníme jablky, posypeme kmínem, obložíme slaninou, ovážeme provázkem, ... Pokračovat »
Dančí kýta na víně
Zvěřina → Odleželou zvěřinu dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a pečení podléváme. Když je zvěřina měkká, zcedíme šťávu, zeleninu protřeme sítem, přilije ... Pokračovat »
Karbanátky na pivě
Mleté masa → Mleté maso spojíme s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, vejce, citronovou kůru, a je-li potřeba strouhanku. Těstio dobře pro ... Pokračovat »
Karbanátky s kapustou
Mleté masa → K mletému masu přidáme povařenou, vymačkanou, mletou kapustu, česnek rozetřený se solí, jemně sekanou cibuli, sůl, koření, vejce a těsto zahustíme strouhankou. Tvoříme karbanátky, ... Pokračovat »
Játra dušená na rajčatech
Vepřové maso → Játra nakrájíme na plátky, které opepříme. Opečeme je na polovině tuku, podlijeme a dusíme. Na zbylém tuku osmažíme na plátky nakrájená, osolená a opepřená rajčata. Měkká játra vyn ... Pokračovat »
Jazyk dušený na slanině
Vepřové maso → Jazyk uvaříme v osolené vodě skoro do měkka, sloupeme ho a protáhneme slaninou. Na másle osmažíme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citronovou kůru, vložíme jazy ... Pokračovat »
Palačinky plněné kuřecím masem a houbami
Drůbež → Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme stranou na přípravu náplně. Rozšleháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou s ... Pokračovat »
Kuře kung-pao
Drůbež → Maso nakrájíme na proužky, promícháme v míse s polovinou sojové omáčky, pepřem, solí, zázvorem, solamylem, glutasolem. Necháme marinovat v chladničce cca 1/2 hodiny (čím déle, tím ... Pokračovat »
Králík na česneku a rozmarýnu
Zvěřina → Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny. 2. Vložíme d ... Pokračovat »







