Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Trojité řízky
Vepřové maso → Z vejce, mouky a strouhanky si připravíme těstíčko na obalování. Maso naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme slabě hořčicí, položíme na něj plátek sýra, opět slabě potřeme hořčicí ... Pokračovat »
Anglický řízek
Vepřové maso → Plátek vepřové kýty naklepeme, položíme na něj plátek šunky, do středu dáme vařené vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě a obalíme v trojobalu. ... Pokračovat »
Pikantní labužnické kuře
Drůbež → Připravíme si marinádu a jednotlivé porce kuřete jí potřeme. Zabalíme do mikroténové fólie a dáme nejméně na 1 hod. do lednice. Pak porce naskládáme do pekáče, poklademe asi 2 lžíc ... Pokračovat »
Netradiční obalované kuře
Drůbež → Předehřejem troubu na 200 stupňu Celsia. Smícháme mléko se dvěma lžičkami hořtice, solí, pepřem a potřeme připravené kuře, které pak obalujeme v ovesných vločkách. Připravené obale ... Pokračovat »
Roštěnky na pivě
Hovězí maso → Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na sádlo zprudka osmahnout. Opečené je vyjmeme a na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Roštěnky vložíme zpět, podlijeme je pivem ... Pokračovat »
Roštěnky na víně s višňovou omáčkou
Hovězí maso → Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, poté je tence naklepeme. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách dobře opečeme. Maso vyjmeme, do téhož tuku dáme nadrobno na ... Pokračovat »
Roštěná podle maminky
Hovězí maso → Roštenky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu na hořčici položíme čtv ... Pokračovat »
Kuřecí prsa s chřestem
Drůbež → Kuřecí prsa naklepeme, posolíme, trošku popepříme, orestujeme na olivovém oleji. Na jednotlivé kousky poklademe 2-3 chřesty, překryjeme pásky hermelínu, necháme 3-5 minut, až se he ... Pokračovat »
Smažená čína
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → vše pokrájet na nudličky, promíchat, posypat vrstvou pokrájené cibule, nechat 48hodin v misce odležet pak promíchat s cibulí – musí být matlavé, kdyby se maso sypalo, přidat ve ... Pokračovat »
Kachna pečená na bramborách s jablky
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Očištěnou kachnu na povrchu i uvnitř osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a asi hodinu pečeme. Občas ji přeléváme vypečenou šťávou. Potom kachnu vyjmeme, rozdělí ... Pokračovat »
Pečený králík
Zvěřina → Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso po ... Pokračovat »
Smažený mletý řízek se sýrem
Mleté masa → Maso umeleme, osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, petrželovou nať a promícháme. Se směsi utvoříme placky, které obalíme jako řízky a smažíme na rozpáleném tuku. ... Pokračovat »
Kuřecí špízy
Drůbež → Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky a vložíme do marinády. Nejlepší je nechat marinovat přes noc. Na špejle střídavě napichujeme maso, kousky papriky, cibule a kolečka klobásy. Na ... Pokračovat »
Kuřecí kousky v těstíčku
Drůbež → Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl. Vznikne husté, hladké těstí ... Pokračovat »
Krkovička se zelím
Vepřové maso → Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cubuli a pokrájené zelí. Zelí osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem a zalijeme malým ... Pokračovat »
Špíz šavlička
Drůbež → Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády minimálně na hodinu (když je čas tak klidně 24 hodin). Na jehlice střídavě napícháme všechny suroviny. Do pekáčku vložíme ... Pokračovat »
Ohnivé maso
Vepřové maso → Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a ... Pokračovat »
Kuřecí biftečky
Drůbež → Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a každý plátek z jedné strany mírně potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Pak je zlehka obalíme v mouce (přebytečnou sklepnout) a smažíme v ... Pokračovat »
Prezidentský řízek
Drůbež → Prsíčka rozpůlíme, aby nebyli tak tlusté. Vložíme je na pekáček, osolíme, opaprikujeme. Dále poklademe cibulí nakrájenou na kolečka. Navrh naskládáme kolečka salámu. V misce si s ... Pokračovat »
Kuřecí řízek harmonie
Drůbež → Nejdříve si z mouky, vajec a mléka vyšleháme těstíčko. Do něj přidáme nastrouhanou půlku kyselého jablíčka, nakrájené mandle, rozinky a na malé kousky nakrájené žampiony. Řízky nas ... Pokračovat »







